Helyi kultúra

2024.08.23. 06:00

Programajánló Vas vármegyéből - érkezik Lotfi Begi és lesz autós találkozó is

KONCERT

SÁRVÁR Augusztus 23., péntek 17 óra – Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: Lotfi Begi.

Augusztus 28., szerda 17 óra – Szent László templom: Barokk kamarakoncert. Szeretettel hívják és várják a régizene kedvelőit egy könnyed nyáresti barokk kamarakoncertre a sárvári Szent László templomba. Közreműködnek: Csejtei Flóra – furulya; Csejtei-Varga Júlia – ének; Gregorich Zsófia - viola da gamba, cselló; Lajkó Ivett - traversflöte, furulya; Reiner Rebeka – hegedű; Szalay Lotti - barokk oboa, furulya; Csupor Márton – csembaló. Felcsendülnek A. Vivaldi, G. Ph. Telemann, J. S. Bach, J. B. de Boismortier, és C. P. E. Bach művei.

BÜK Augusztus 24., szombat 20 óra – Termál tér: Hungarian Rhapsody – Queen Tribute.


RENDEZVÉNY


SÁRVÁR Augusztus 23., péntek 18 óra – Nádasdy Ferenc Múzeum: Együtt, mint a méhek! A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját. Az egyesület elmúlt évszázadáról Neuliszt Áron rendező és Kelemen Balázs készített filmet Évgyűrűk címmel. A film, illetve az Együtt, mint a méhek című könyv bemutatójára a múzeum dísztermében kerül sor.

KÖRMEND Augusztus 25., vasárnap 9.30-tól – Bárkaház: II. Jótékonysági főzőnap a Senior Néptáncegyüttes szervezésében. Program: 8 órától: főzés. 9.30 Horváth Ádám freestyle foci. 10 óra: Körmendi Fúvószenekar. 11 óra: Avalon Színhát gyerekűsora. 12 óra: Horváth Richárd. 13 óra: Biczó Csaba. 14 óra: Gege Piano. 15 óra: Cseszky Tomi. 16 óra: Percsák Zenekar. 17 óra: a 15 éves Chubby Band. A rendezvényből befolyt összeget a körmendi karácsonyi díszkivilágításra fordítják.

KŐSZEG Augusztus 25., vasárnap 16 óra – református templom: Dani Eszter missziológus, lelkipásztor lesz a református gyülekezeti délután vendége. Krisztusi jelenlét a címe előadásának, melyet beszélgetés, dicsőítés és szeretetvendégség követ. Az alkalom nyitott mindenki számára.

KENYERI Augusztus 24., szombat 9.30-tól – művelődési ház: 4. Kenyeri Veterán Motoros és Autós Találkozó. A 2Team Csapata idén is megrendezi a már-már hagyománnyá váló Kenyeri Veterán Motoros és Autós Találkozót. A helyszín változatlanul a Művelődési Ház és a Jókai utca lesz. 9.30-tól a járművek elhelyezése érkezési sorrendben történik. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, illetve veterán jármű tulajdonost, akik szeretnék megmutatni a nagyközönségnek féltve őrzött kincseiket. Regisztrálni kizárólag 30 évet meghaladó járműveket lehet. A regisztrált veterán járművek tulajdonosait idén is finom étellel és hűsítő itallal vendégelik meg.

 

KIÁLLÍTÁS


SZOMBATHELY Agora – Művelődési és Sportház: Ecsettel álmodva. Fülöp Gábor József amatőr festőművész kiállítása. Változatos témában mutatkozik be akril- és olajfestményeivel az alkotó, miközben színes, sokszínű világába kalauzolja a látogatót. A kiállítás augusztus 28-áig ingyenesen megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.

KŐSZEG Jurisics-vár, Lovagterem: „Turcsán 80” című kiállítás. A tárlat megtekinthető szeptember 1-jéig, hétfő kivételével naponta 10–17 óráig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában