Tárlat

2 órája

Ilyen még nem volt: Szinetár Csaba a Répce Galéria új kiállítója

Különleges alkotó, Szinetár Csaba zoológus fotóiból nyílt tárlat Répcelakon. A Répce Galéria legújabb kiállítása A víz vonzásában nevet viseli, a víz különböző megjelenési és létezi formáit örökíti meg.

Polgár Patrícia

A répcelaki művészetkedvelő – igencsak népes közösség – 197. alkalommal gyűlt össze a művelődési ház Répce Galéria kiállítóterében, ahol ezúttal nem képzőművész a meghívott, kiállító alkotó, hanem zoológus. Szinetár Csaba családi kirándulások alkalmával örökítette meg a víz különböző formáit, állapotait – arra, hogy képei művészeti értékkel bírnak, tudós kollégái mutattak rá számára.

Dr. Szinetár Csaba zoológus életében először a Répce Galéria falain állítja ki fotóit.
Dr. Szinetár Csaba zoológus életében először a Répce Galéria falain állítja ki fotóit.
Fotó: Winkler Krisztina

A tárlatot Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész ajánlotta a közönség számára, aki elmondta: Szinetár Csabának képessége van ahhoz, hogy azokat a gyöngyszemeket, amelyek mindannyiunk előtt ott hevernek, észre vegye, felemelje és láttassa. Különleges szerencse, hogy ezt épp Répcelakon teszi meg életében először – írta meg a városi televízió.

A kiállítás október 30-ig tekinthető meg a Répce Galériában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában