Jótékonyság

2 órája

Koncert: segítik a kerekesszékes lány mesekönyvének kiadását Szentgotthárdon

Születése óta kerekesszékben éli napjait és meséket ír a 16 éves Kovács-Buna Tímea. Mesekönyvének kiadását zenével segítik a Szentgotthárdi Színházban: a ma esti jótékonysági koncert teljes bevételét neki ajánlják fel.

Vaol.hu

A jótékonysági koncert Pannon Kapu Kulturális Egyesület szervezésében valósul meg ma 18 órától a „Zene gyógyító ereje” címmel a Szentgotthárdi Színházban. Előadók: Hrabovszky-Orth Katinka (ének), Páliné Herczeg Anita (zongora), Soós János (zongora). A repertoáron hazai és külföldi slágerek, sanzonok hangzanak el. 

koncert
Szentgotthárdon jótékonysági koncert segíti a 16 éves Kovács-Buna Tímea mesekönyvének kiadását ma 18 órától
Fotó: Pannon Kapu Kulturális Egyesület/Plakát

Hrabovszky-Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület vezetője a közösségi oldalon osztotta meg a kislány történetét, aki „oxigénhiányosan született Szombathelyen, ennek következtében mozgássérültként, kerekesszékben éli az életét. Mozogni nem tud ugyan, de ezt a hiányosságot a fantáziájával pótolja. Már 9 éves korától saját maga által költött meséket diktál anyukájának, aki azokat azonnal legépeli. Magánkiadásban eddig két mesekönyve jelent meg, amelyek illusztrációit kis és nagy barátai készítették. Hobbija a színház, azon belül a musical. Az Életfa Csoport Egyesületben az ő ötletére alakították meg a Kacagó Kaci Színházat, amelyben „kacifántos” (sérült) gyerekek és fiatalok adnak elő meséket és zenés darabokat.” Hrabovszky-Orth Katinka a koncertre invitálja a segítő szándékú érdeklődőket – „a jó cél érdekében, hogy Timi új meséskönyve mihamarabb kiadásra kerüljön”. 

A koncert jótékonysági jellegű

A Szentgotthárdi Színházba ma este érkező közönség tagjai a jótékony célú adományokat a belépésnél felállított urnákban helyezhetik el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában