Kosárlabda

2024.05.21. 13:32

Már a hatodik bajnoki címét gyűjtötte be a Falco KC - nyilatkozatok, fotók

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság döntőjének negyedik felvonásán a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely legyőzte a kupagyőztes Szolnokot idegenben – még hétfőn este –, ezzel 3-1-re nyerte az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot, és begyeűjtötte hatodik (zsinórban ötödik!) bajnoki címét!

Tóth Gábor

Forrás: MKOSZ

A címvédő Falco idén (is) átgázolt a mezőnyön. Az alapszakaszt könnyedén nyerte, majd a negyeddöntőben a Honvédot, az elődöntőben pedig a ZTE-t lépte le 3-0-val. A nagy rivális, friss kupagyőztes Szolnok fogadkozott, hogy megnehezíti az abszolút favorit Falco dolgát – ami nem igazán jött össze. A párharc nyitányán a Falco hazai pályán gálázott, 83-59-re nyert. Majd Szolnokon 87-100-ra kikapott. Következett egy újabb sima meccs Szombathelyen (100-76), végül hétfőn a Szolnok hazai pályán kapitulált, 89-77-re kapott ki.

A Falco története legszebb időszakát éli, már hatszoros bajnok (2008, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024) – a legutóbbi öt befejezett kiírást aranyéremmel zárta (2020-ban a Covid-járvány miatt félbeszakadt a bajnokság, de akkor is a Falco állt a tabella élén...).

Hétfőn este a Falco még ünnepelt egyet Szolnokon a szurkolókkal – az egyik szolnoki hálót Pongó, a másikat Benke vágta le. A bajnokcsapat 21 óra körül ült buszra, a Falco-delegáció és a szurkolók Cegléden is rendeztek egy spontán bulit, sőt hajnali két órakor is sok szurkoló várta a csapatot az Aréna Savaria előtt.

– Ezt a döntőt Magyarország két legjobb csapata vívta! – fogalmazott a szolnoki diadal után Milos Konakov, a Falco KC edzője a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének honlapján. – Gratulálok Szolnokra a kupához és ahhoz a küzdelemhez, amit a rájátszásban és a döntőben mutattak. Másrészről gratulálok a csapatomnak, hogy a februári mélypontról felállva a játékosok folytatták a munkát, így a rájátszásban a legjobb formájukat mutatták. Ki merem mondani: megérdemeljük a bajnoki címet! Örülök, hogy ennek a sorozatnak edzőként, majd vezetőedzőként is részese lehetek. Köszönet illeti a városunkat, szurkolóinkat, menedzsmentünket, stábunkat, játékosainkat – nem volt ez könnyű diadal! Hogy képesek vagyunk erre a sorozatra, azt mutatja, valamit jól csinálunk!

Nagyon boldogok vagyunk a bajnoki cím miatt! – mondta Perl Zoltán a Falco KC csapatkapitánya, saját nevelésű válogatott játékos. – Jó döntőt játszottunk egy kemény ellenféllel, riválisunk ia megérdemli a dicséretet! Az egész szezonban kiegyensúlyozottan teljesítettünk két rövidebb hullámvölgyet leszámítva. Az első még a bajnoki sorozat elején jött, a második pedig a válogatott szünet után. Ez teljesen normális, hiszen nincs olyan, hogy egy csapat hullámvölgy nélkül végig játsszon egy teljes szezont. Ami a legfontosabb, hogy teljesen mindegy, milyen divízióban, milyen országban, milyen szinten, az öt bajnoki cím zsinórban nagy teljesítmény! Gratulálok mindenkinek, aki ehhez a közös sikerhez hozzátette a magáét. Játékosoknak, edzőknek, stábtagoknak, szurkolóknak, mindenkinek! És nem szeretnénk itt megállni!

A bajnokcsapat névsora: Hansen Dániel, Tanoh Dez András. Pongó Marcell, Németh Bálint Péter, Matthew Tiby, Keller Ákos, Stefan Pot, Perl Zoltán (csapatkapitány), Benke Szilárd, Takács Zsolt, Kovács Benedek Máté, Krivacsevics Márkó, Antonio Jordano, Boris Barac, Verasztó Péter játékosok. Szakmai stáb, vezetőség: Milos Konakov vezetőedző, Djordje Ilic, Svajda Gábor edzők, Gráczer György ügyvezető, Gábor Máté technikai vezető, dr. Nagy Norbert technikai intéző, dr. Laki Ádám, Hajas Csaba erőnléti edzők, dr. Bauer Ottó orvos, Tanai Zoltán gyúró, Hornyák Emőke fotós, Rosta Péter videós, Tóth Dávid kommunikáció és marketing menedzser.

A Falco ma este, 19 órától egy óriási díjkiosztó bulit tart az Aréna Savariában – ahol együtt ünnepelhet a csapat és a szurkolótábor.

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában