Siker

2024.06.27. 15:21

Aranyos vasiak

Kalapácsvetőink, Viszkeleti Villő és Szabados Ármin is aranyéremmel tért haza a csehországi U20-as válogatott viadalról.

Sütő Dániel

Szabados Ármin

Forrás: HVSE

A csehországi Brnóban szerepeltek válogatott viadalon az U20-as atlétáink. A magyarok mellett a házigazda csehek, a lengyelek, a horvátok és a szlovákok ígéretei mérették meg magukat a korosztályos seregszemlén. Tehetségeink 27 dobogós helyet érdemeltek ki, míg 10 aranyérmet nyertek. A versenynap végén a magyar csapat összesítésben, valamint a fiúk és a lányok különversenyében is a harmadik helyen zárt. Kalapácsvetésben kettős magyar siker született a Szombathelyi Dobó SE-s Viszkeleti Villőnek, valamint a Haladás VSE versenyzőjének, Szabados Árminnak köszönhetően.
– Egyértelműen az augusztusi perui U20-as világbajnokság van a fókuszban, de addig azért párszor még versenyezni fog Ármin. Például a hétvégi felnőtt országos bajnokságon, amire edzésből megy, azaz nem készül rá külön, már csak azért sem, mert itt 7,26-os szerrel dobnak és nem 6 kilóssal. Ez lényegében egy jó visszajelzés lesz a számunkra az elvégzett munkáról – adott gyors helyzetjelentést Lezsák Balázs, aki hozzátette: a nem is olyan régen az Ausztriában elért 78,34 centiméteres dobásával került Ármin egy ciprusi srácot megelőzve az U20-as világranglista élére. Ez pedig azt jelenti, hogy idén több mint 5 métert fejlődött már. Erre szeretnének még rátenni az augusztusi korosztályos világbajnokságig.
– Nagyon elégedett vagyok Ármin hozzáállásával – folytatta a tréner. – Komoly céljai vannak, amiért hajlandó is dolgozni. Jó lenne ha a világbajnokságon dobogós helyezést érne el, de nem szeretnék rá terhet tenni. Az a fontos, hogy jó technikával és higgadt fejjel dobjon, mert akkor az eredmény sem maradhat el – fogalmazott a Haladás VSE dobóedzője a klub honlapján.

Szabados Ármin
Forrás: HVSE


– Igen jól érzem magam a Haladásban és a bőrömben is – ezt már Szabados Ármin nyilatkozta a portálnak. – Mentálisan minden rendben van, de fizikálisan azért a rengeteg munka sokat kivesz belőlem, ám nem panaszkodom, mert a világbajnokságra alaposan fel akarunk készülni. A 78,34 méteres eredmény azt jelenti, hogy jó úton járunk. Fontos számomra, hogy augusztusban jól szerepeljek, mert  nagyon komoly céljaim vannak. Először az U20-as korosztályban, aztán pedig a felnőttek között, ahol világbajnokságon, olimpián is szeretnék majd szerepelni – tekintett már picit előre is Szabados Ármin, aki idén érettségizett, de a továbbtanulással kapcsolatban addig nem dönt, amíg ki nem derül, hogy miként sikerül a limai U20-as világbajnokság.


A Dobó SE-s Viszkeleti Villő 62,58-cal győzött Brnoban.

20230905_doboseversenynoi_ut (7)
Viszkeleti Villő kalapácsvető
Fotó: Unger Tamás


– A viadalt megelőző napokban az ágyékom meglehetősen fájt, úgyhogy ennek tudatában utaztam el Csehországba – fogalmazott Viszkeleti Villő. – Nem tudtam, mire számítsak, csak bíztam egy jó eredményben. Ami a teljesítményemet illeti, annyira nem voltam elégedett magammal, nem tudtam olyan jól versenyezni, ahogy szerettem volna. Nem kifogásokat keresek, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a dobókör sem volt megfelelő, eléggé lassú volt szerintem és túlságosan tapadt. Ha ebből a szempontból nézem, akkor annyira nem rossz ez az eredmény. Az utolsó két dobásomat már le sem dobtam, erről az edzőmmel döntöttünk, nehogy egy nagyobb sérülést kockáztassunk ezáltal. Amiért mentem, azt teljesítettem, hiszen a győzelem volt a cél. A tavalyi junior Európa-bajnokságon összetettem volna a két kezem egy ilyen eredményért, most viszont mégis kicsit elégedetlen vagyok, ami talán jól mutatja a fejlődésem – mondta Villő, aki legközelebb vasárnap lép dobókörbe a felnőtt országos bajnokságon. Célja: a dobogó elérése. SD

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában