Kézilabda

2024.06.26. 11:39

SZKKA: Eb-bronzérmes átlövővel teljes a keret

A montenegrói válogatott Djurdjina Malovic nem ismeretlen a kézilabda rajongók számára, hiszen korábban a Ferencvárosban és az MTK-ban is szerepelt. A 28 éves játékosnak a Buducnost csapatával közel 30 gólos Bajnokok Ligája-szezonja is volt – tájékoztatott a szombathelyi klub.

Sütő Dániel

Djurdjina Malovic

Fotó: Fradi.hu

"Egy igazán bombahírrel zárhatjuk az átigazolások sorát" – olvasható az SZKKA honlapján. A montenegrói válogatott balkezes jobbátlövője, Djurdjina Malovic szerződtetésével vált teljessé a szombathelyiek 2024/2025-ös NB I.-es kerete. A 28 éves éves, 182 centi magas játékos számára nem ismeretlen a magyar NB I, hiszen 2018-tól előbb a Ferencvárosban, 2019-től az MTK-ban is szerepelt. Magyar klubjai előtt hazájában, a Buducnost Podgorica csapatával a Bajnokok Ligájában is komoly tapasztalatokat szerzett, a 2017/2018-as idényben 29 góllal zárt a BL-ben.

Djurdjina Malovic
Fotó: Fradi.hu

A kiváló védekezéséről és elemi erejű lövéseiről híres átlövő az utóbbi években a lengyel FunFloor Lublin, a francia Toulon Métropole Var, a legutóbbi szezonban pedig a román SCM Craiova együttesében kézilabdázott. A 2022-es Európa-bajnokságon a 17 lőtt góljával meghatározó szerepet vállalt Montenegró bronzérmében.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a következő szezonban a Szombathelyi KKA tagja lehetek. Rettentően motivált vagyok, amiért visszatérhetek Magyarországra. A csapatunk fiatal, melynek remek a szellemisége és hatalmas potenciál rejlik benne. Nagyon várom már, hogy elkezdjük a közös munkát. Hamarosan találkozunk – üzente az SZKKA montenegrói válogatott átlövője, Djurdjina Malovic.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában