Augusztus 3-án Magyarnádalján lesz ranglistaverseny

2024.07.25. 12:40

Gőzerővel zajlik a snapszerszezon!

Gőzerővel zajlik a kőszegi székhellyel működő Magyar Snapszer Szövetség 2024. évi verseny- és rendezvénysorozata.

Tóth Gábor

Balról Németh József, Fülöp Sándor, Táncsics Péter, Márkus László és Bogdán Szabolcs

Fotó: VN/MSSZ

Az idei egyéni magyar bajnokság fináléjára kilenc selejtezőverseny alapján szerez kvalifikációt a 16 legjobb kártyás – eddig hat verseny zajlott le, Fülöp Sándor, Tuczai Miklós, Táncsics Péter és Márkus László tornagyőzelemmel a zsebében várja a bajnoki kiírás hajráját – Magyarnádalján, Lakiteleken és Budapesten lesz az utolsó három pontszerző verseny.
 

Az elmúlt hetekben több falunapon, sportnapon is asztalhoz ültek a snapszerosok, így például Körmenden, Szentpéterfán és Csákánydoroszlóban – ezeknek a tornáknak már szinte ugyanakkora presztízse van, mint a ranglistaversenyeknek. A egyéni bajnokságokon átlagosan 30-35 versenyző vesz részt, de néha jól össze kell  húzni magunkat a versenyzőknek, hogy elférjenek. Nagylózson és Agyagosszergényben például akkora volt a létszám, hogy pótasztalok után kellet nézni! Ismét több fesztiválra eljutottak a szövetség kártyásai, akik nem titkoltan a fiatalokat is igyekeznek asztalhoz ültetni.


A következő egyéni versenyt augusztus 3-án, szombaton Magyarnádalján rendezik, a párosok idei bajnokságának pedig Ölbő ad otthont majd októberben. Az idei bajnoki döntő ismét novemberben lesz, a helyszínt pályázat útján választjuk ki, decemberben pedig több ausztriai versenyre készülnek a Magyar Snapszer Szövetség kártyásai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában