Kézilabda

2024.07.24. 21:37

SZKKA: döntetlen az első edzőmeccsen

A NB I.-es női kézilabda-bajnokságra készülő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese 30-30-as döntetlent játszott első felkészülési mérkőzésén az osztrák rekordbajnok Hypo ellen.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Hypo Niederösterreich 30-30 (13-16). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 300 néző, női felkészülési kézilabda-mérkőzés.

SZKKA: De Almeida - Kazai 2, Pődör R. 3, Szeberényi 3, Szmolek 2, Malovic 1, Natsumi 7. Csere: Csatlós, Marinovic (kapusok), Gönczöl 2, Bujnochová 2, Pődör B. 2, Djatevska, Varga N. 1, Balogh P. 1, Kulcsár D. 3, Pankotai 1, Török F. Edző: Bo Rudgaard Olsen.

A De Almeida, Kazai Anita, Pődör Rebeka, Szeberényi Flóra, Szmolek Apollónia, Djurdjina Malovic, Akiyama Natsumi kezdővel állt fel az SZKKA a Hypo ellen. Az első percek az osztrák vendégek voltak aktívabbak. Első hetesüket még kihagyták, a másodikat viszont már értékesítették. A japán válogatott Akiyama Natsumi szerezte a házigazda első gólját, viszont maradtak lendületben az osztrákok. Hat perc elteltével időt kért Olsen mester, majd a rövid eligazítást követően Szmolek és Natsumi találatával egalizált az SZKKA (4-4). Egy szép Malovic-Szmolek összjátékot követően utóbbit földre vitték az osztrák védők, a megítélt büntetőt Pődör Rebeka kapu fölé dobta, továbbra is előnyben maradt a Hypo, amely 10 percnyi játék után kettőre növelte előnyét (4-6). Bő negyedóra elteltével Gönczölt és Bujnochovát, majd Pődör Blankát és Djatevskát is pályára küldte a dán szakember. A 18. percben ugyna az egyenlítés ismét összejött (8-8), ám a hazai fordítás csak nem akart összejönni. De Almeida remekül védett a kapuban, folyamatosan próbálta irányítani a szombathelyiek védekezőjátékát. A 22. percben megint jól érezte az újabb osztrák hetes irányát, de csak beleérni tudott a lövésbe, hárítani nem (9-10). Egy minutummal később Kazai éles szögből a kapus kezei fölött varrta be a labdát a kapuba, 10-10, a Hypo edzője pedig időt kért. Szigorított védekezésén a vendég gárda, és pontosabbá váltak támadásaik is, így a félidő végére háromgólos fórt alakított ki a Hypo (13-16). A házigazda védekezése az első 30 percben nem volt túl éles, hiába voltak védések, a kipattanó, vagy lecsorgó labdákat az osztrákok hatékonyan szedték össze, majd küldték kapura.    

A Csatlós Csenge, Balogh Petra, Pődör Rebeka, Karin Bujnochova, Szmolek Apollónia, Gönczöl Vivien, Varga Nikolett összeállítású csapat folytatta szünet után a mérkőzést. Másfél perc elteltével már magához is hívta csapatát Olsen mester, mert nagyon gyorsan további két találattal immár ötgólosra növelte előnyét az osztrák rekordbajnok Hypo (13-18). Hiába faragta gyors ütemben háromra hátrányát az SZKKA, a vendégek hamar visszaállították az ötgólos differenciát. A 37. percben előbb Pődör Rebeka, majd az ismétlő Balogh lövése is a kapufán csattant, nem volt szerencséje sem a hazai gárdának, miközben a 3-4 gólos különbség állandósulni látszott. Aztán a második félidő derekán a szombathelyi támadások szemmel láthatóan tempósabbá, pontosabbá váltak és hátul is kezdték elkapni a fonalat a lányok, aminek következtében Kulcsár szép lövésével sokadjára egyenlítettek a vasiak (22-22). Petra Marinovic remekül szállt be a meccsbe, több ziccert is hárított, az 55. percben viszont a sokadik osztrák büntetővel szemben tehetetlen volt (26-27). A hajrában teljesen fej-fej mellett haladtak a felek. Az 58. percben egy gyors akció végén Natsumi révén vette át először a vezetést az SZKKA (29-28). Fél perccel a vége előtt Szmolek góljával úgy tűnt, meg is van a meccs a Szombathelynek, a utolsó másodpercben azonban egalizált a Hypo, így igazságos döntetlennel zárult az SZKKA első felkészülési mérkőzése. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában