Kézilabda

2024.07.24. 19:53

SZKKA: kiváló hangulatban zajlott le az ankét - fotók

A 2024/2025-ös NB I.-es női kézilabdaszezonra készülő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia teljes kerete részt vett a szerda délutáni szurkolói ankéton, ahol a szimpatizánsok megismerkedhettek az új edzővel és az új játékosokkal.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Mintegy negyven szurkoló jelent meg az SZKKA szerda délutánra szervezett szurkolói ankétján, amelynek a Haladás Sportkomplexum sajtórészlege adott otthont. Elsőként a klub ügyvezetője, Pődör Zoltán köszöntötte a megjelenteket, akiknek bemutatta a csapat újdonsült edzőjét, a neves dán szakembert, Bo Rudgaard Olsent, majd nagyon röviden ismertette az edzőváltás körülményeit. Az új vezetőedző rövid bemutatkozása során elmondta, örül hogy itt lehet, élvezi a közös munkát a lányokkal és már nagyon várja az első meccset. Ezt követően az érkező játékosok mutatkoztak be. A sort a jobb szélső pozícióban játszó japán válogatott Akiyama Natsumi kezdte, aki Pálffy Annát pótolja majd. Őt követte a temperamentumos, remek hozzáállású brazil válogatott kapus, Naira Morgana Mendes De Almeida, aki már most otthon érzi magát Szombathelyen. 

Pődör Zoltán elmondása szerint Almeida egy tüzes természet, akitől sok kommunikáció várható a szurkolók irányába a mérkőzéseken is. A szlovák válogatott átlövő, Karin Bujnochova is köszöntötte a szurkolókat, ígérete szerint mindent elkövet majd annak érdekében, hogy a csapat hasznos tagja legyen. A montenegrói válogatott balkezes jobbátlövője, Djurdjina Malovic csatlakozva az előtte szólokhoz szintén sikeres szezont szeretne produkálni az SZKKA-val, amihez kérte a szurkolók segítségét is. A 22 éves fiatal horvát kapussal, Petra Marinoviccsal együtt hárman versengnek idén azért, hogy az SZKKA kapujában védhessenek. Csatlós Csenge két kiváló versenytársat kapott, így nagy csata várható köztük a csapatba kerülésért. Az érkezők bemutatkozása a 21 éves észak-macedón beálló, Ivana Djatevska köszöntőjével zárult, aki egyébiránt Kisvárdáról érkezett.  

Ezután Pődör Zoltán ismertette az előttünk álló NB I.-es bajnoki szezon legfőbb célkitűzését, ami nem más, mint a biztos bennmaradás. Véleménye szerint az elit csapatok mögött várhatóan 10 hasonló képességű együttes csatázik majd. Leszögezte, az SZKKA-nak hazai pályán hozni kell a hazai rangadóit.

A szurkolók ígéretet tettek hogy nyolcadik játékosként támogatják a lányokat idén is. Pődör Zoltán kitért arra is, hogy szerencsére jó sorsolást kaptak, de nem szabad egyetlen csapatot sem félvállról venni. A klubvezető örömét fejezte ki, hogy hazai páylán kezdhetik a bajnokságot a Békéscsaba ellen, mert van némi elszámolnivalójuk a vasiaknak a viharsarkiakkal szemben. Hozzátette azt is, a klubmenedzsment dolgozik azon, hogy a sportkomplexum csarnokában is játszhasson az SZKKA az Aréna mellett. A szurkolók érdeklődtek Pankotai Luca és Dombi Luca hogyléte felől is. Előbbi elmondta, hogy sérülése után már edzésbe állt, utóbbinak a visszatérésére még október-novemberig biztosan várni kell, mivel csak most kezdte el a könnyített futó és kondicionalis tréningeket. Milyen játék várható a dán edzőtől? - tette fel a kérdést a szurkolók egyike.

- Tanuljuk egymást, vannak, akik jól cseleznek, jól lőnek kívülről, viszont a kétkapus játék során a lányok össze-vissza szaladgáltak - összegezte röviden tapasztalatait Bo Rudgaard Olsen vezetőedző. - Nem elég a szív, gondolkodni is kell, mert anélkül könnyedén megvernek minket a riválisok. Sok mozgás kell és kemény védekezés - hangsúlyozta a tréner, majd hozzátette, egy hónap múlva térjünk vissza erre a kérdésre. A dán szakemberrel kapcsolatban Pődör Zoltán megemlítette: a szerződéskötés során az is nagyon szimpatikus volt Olsenben, hogy első kérdéseinek egyik az volt, mikor ülhet le értekezni az utánpótlásedzőkkel. Ez is jelzi, hogy vezetőedző teljes rálátást akar a klubon belül zajló utánpótlásnevelésre. Szmolek Apollónia úgy látja, formálódik a csapatszellem, Kazai Anita pedig úgy fogalmazott, Olsen mester a munkában hisz és ha vannak is képességbeli hiányosságok más csapatokkal szemben, szívós, kitartó, szorgalmas munkával ezek kompenzálhatók. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában