Labdarúgás

2024.08.21. 17:00

A Maccabi Tel Aviv újra Szombathelyen - Utánajártunk: magyar szurkolók részt vehetnek-e a meccsen?

Csütörtökön 20.00 órai kezdettel a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 4. fordulójában az izraeli Maccabi Tel Aviv a csoportkörbe délvidéki TSC Backa Topola együttesét fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

Vaol.hu

A hazájában dúló háborús helyzet miatt az izraeli bajnok Maccabi Tel Aviv a román FCSB elleni hazai Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzését még a fővárosi Bozsik Arénában rendezte, ám aztán váltott: a legutóbbi, Panevezys (3-0)  elleni hazai Európa-liga selejtezőjüknek már – zárt kapus meccsen – a szombathelyi Haladás Sportkomplexum adott otthont. A tel-avivi klub olyannyira elégedett volt a szombathelyi körülményekkel, hogy a csütörtökön 20 órakor kezdődő szerb TSC Backa Topola (Bácskatopolya) elleni hazai mérkőzésüket – ez lesz a párharc első meccse – újra a Rohonci úti stadionban rendezik. Fontos kérdés: magyar szurkolók részt vehetnek-e a meccsen?

Az izraeli csapat játékosai visszatérnek a Haladás Sportkomplexumba Fotó: VN/Maccabi Tel Aviv


– A jegyértékesítést az izraeli klub saját hatáskörben szervezi – tudtuk meg Gál Sándortól, a Haladás Sportkomplexum ügyvezető igazgatójától. –   Ha a megnyeri párharcot a Maccabi, akkor az Európa-liga csoportkörében, ha elbukja, akkor a Konferencia-liga csoportkörében szerepel tovább az együttes. Ez pedig garantáltan három hazai mérkőzést jelent – nos, tárgyalásban állunk velük, hogy a három mérkőzést is a Haladás Sportkomplexumban rendezzék meg. Az izraelieknek tetszett a létesítmény, a körülmények, kollégáink hozzáállása – utóbbiaknak ezúton is köszönöm a munkájukat, hiszen egy ilyen fokozott kockázatú meccs befogadása és lebonyolítása nehéz feladat, sok odafigyelést, aprólékos munkát igényel. A Maccabi egyébként az elmúlt hétvégén hazautazott bajnokit játszani, majd visszarepült Magyarországra, csütörtökön pedig az Európa Liga play-off mérkőzésén a Topolyát fogadja.
– Ahogy az elmondottakból is kitűnik, a Haladás Sportkomplexum UEFA IV. minősítésű stadionja magas kihasználtságnak örvend. Itt játssza mérkőzéseit a Viktória FC NB I-es, a Haladás VSE NB III-as csapata és a közelmúltban otthont adtunk Albánia, Kazahsztán, Liechtenstein, Azerbajdzsán nemzeti válogatottak felkészülési mérkőzéseinek is – zárta szavait Gál Sándor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában