Kosárlabda

2024.08.28. 20:07

Egis Körmend: fölényes siker a Fót ellen - fotók

A 2024/2025-ös NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokságra készülő Egis Körmend együttese első felkészülési mérkőzésén könnyedén győzte le a Fótot.

Sütő Dániel

Fotó: Szendi Péter

Egis Körmend-Phoenix-MT Fót 112-67 (24-17, 28-15, 35-18, 25-17). 

Körmend, 650 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés.

Körmend: Williams 20/3, Kountz 14, Kiss B. 8/6, Durázi 22, Thomas 6. Csere: Schmera 6, Gáspár 2, Ferencz 5/3, Doktor 7/3, Kiss M. 15/12, Bartik 3/3, Nagy P. 4. Edző: Forray Gábor.  

Az Egis Körmend első felkészülési mérkőzésének kezdő negyede viszonylag kiegyenlített játékot hozott. Hogy mennyire ki van éhezve a Rába-parti publikum már a kosárlabdára, jól jelzi, hogy több mint 600-an gyűltek a találkozóra, hogy megnézzék, miként formálódik Forray Gábor 2024/2025-ös alakulata. Az etap nagy részében stabilan játszott a házigazda, többször is ellépett 5-6 ponttal, de ahogy az Oroszlány ellen, úgy most is egészen acélos játékkal tartotta NB I.-es ellenfelévela lépést a fóti gárda. A negyed végére már a 10 pontot súrolta a felek közti különbség (24-15). A folytatásban egyre több hiba csúszott a vendégek védekezésébe, amit remekül kihasználtak a hazaiak, akik a félidő vége előtt 2 perccel már 16 ponttal vezettek (48-32). A fóti időkérés sem sokat segített Csapaiékon, akiknek kissé szétesett a játéka elől és hátul is, így jól jött számukra a szünet. Az első félidő végén 52-32-t mutatott az eredményjelző, a második negyed második felét nagyon megnyomta a Körmend.  

Szünet után ott folytatta a házigazda, ahol korábban abbahagyta. Lendületes és eredményes támadásokkal növelte tovább előnyét. A harmadik negyed derekán már 66-36-ot mutatott a tábla. Ekkor már hárman - Williams, Kountz és Durázi - is 10 pont fölött jártak hazai oldalon. 2 perc volt vissza a negyedből, amikor 81-45-ös állásnál ismét időt kértek a fótiak. Érezhetően fáradtak a vendégek, akiknek a hazaiak több labdát is lecsentek a kezükről, és a sokadik lerohanásos Durázi-kosárral kialakult a 40 pontos differencia (87-47). Az utolsó másodpercekben és beakadt egy fóti tripla, így 85-50-ről következhetett a végjáték, amely semmilyen meglepetést nem tartalmazott. 5 perccel a találkozó vége előtt már egyetlen légiós sem szerepelt hazai oldalon, a magyarok között pályára lépett a körmendiek U16-os válogatottja, Bartik Zalán, aki az augusztus elején lejátszott Svájc ellen vereség során a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt. Az Egis Körmend Zazija pályára lépése után nem sokkal hintett egy triplát, ami óriási ovációt váltott ki a közönségből, akárcsak pár perccel később Nagy Péter megmozdulása. A fiatalok remek beszállásával felcsendült a jó öreg "MTE! MTE! MTE!" rigmus is.

A vége nagyon sima lett az elejéhez képest, győzelemmel kezdte felkészülési meccseinek sorát a körmendi alakulat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában