Országos bajnokság

2024.08.07. 10:10

Funkcionális Fitnesz: Körmendről lehet eljutni a világbajnokságra!

Szombaton és vasárnap Körmend, az Impulzus Crossfitness (Sport utca 1) ad otthont az idei Masters Funkcionális Fitnesz Országos Bajnokságnak.

Tóth Gábor

Szollár János edző

Fotó: VN/Nagy Georgina

A komoly erőt és állóképességet igénylő sportág hazai legjobbjai mutatják meg tudásukat, felkészültségüket a hétvégén Körmenden - csak azok nevezhettek, akik bizonyos szintet már elértek funkcionális fineszben. A mezőny 48 főt számlál - köztük több vasi sportolót. Érdemes lesz például figyelni Mélykuti Árpádra, Kiss Csabára, vagy éppen a mezőny legidősebb versenyzőjére, a +60-as korosztályban induló Illés Gáborra - a női mezőnyben pedig Sümeghy Annára.  A masters, 30 év feletti korosztály indul csatában - öt éves korosztályos váltással. Az idei körmendi versenynek különös jelentősége van, ugyanis a korosztályonként az első három helyezett kvalifikálja magát az idei, budapesti funkcionális fitnesz világbajnokságra - amelyet december 13-15-én rendeznek.

- Körmenden ilyen téttel bíró, ilyen erős országos mezőnyt felvonultató versenyt talán még nem is rendeztek - összegzett a főszervező, a Impulzus Crossfitness vezetőedzője, Szollár János. - A verseny sokrétű, roppant látványos lesz, a tesztek között megtalálhatók az állóképességi, erő, saját testsúlyos, ügyességi, kevert és teljesítmény feladatok - mindegyik sajátos követelményekkel és pontozási rendszerrel. Szombaton ás vasárnap is 9.30-kor kezdünk - szombaton reggel igénybe vesszük a körmendi sporttelepet, a folytatásban azonban teremben versenyzünk. Magam is kíváncsin várom, hogy milyen terljesítményre lesznek képesek az ország legjobb masters versenyzői! Mindenkit várunk, akit érdekel a verseny, aki érdeklődik a funkcionális fitnesz iránt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában