Labdarúgás

2024.08.18. 19:49

Még várat magára az első győzelem: döntetlent játszott a Haladás VSE

A labdarúgó NB III. Észak-nyugati csoportjának 4. fordulójában a Szombathelyi MÁV Haladás VSE négygólos döntetlenre végzett a III. kerületi TVE-vel.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi MÁV Haladás VSE–III. kerületi TVE 2-2 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 350 néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Erdélyi.

Haladás VSE: Horváth A. –  Árvay (Horváth A., 58.), Horváth M., Kovács B. (Dezamits, 45.), Tarján – Czuczi, Szakály A., Ferencz,  Fehér (Hende, 80.) – Jancsó (Horváth D., 80.), Szenczi B. (Hári, 58.) Edző: Szenczi Imre.

Gólszerzők: Jancsó (43.), Fehér (62.), illetve Bekker (51.), Bencze (52.).

A mérkőzés előtt 85. évében a napokban elhunyt, pályafutását a Szombathelyi Haladásban kezdő Komora Imrére emlékeztek. A szomorú megemlékezést egy örömteli pillanat követte, a a Haladás korábbi legendás futballistáját, Vörös  Csabát köszöntötték 70. születésnapja alkalmából. Az oldalvonal mellett Sebestyén Péter, a Haladás Öregfiúk Klubjának képviseletében külön is köszöntötte az egykori kiváló védőt.

Vendégrohamokkal kezdődött a mérkőzés, a 4. percben Barczi elé pattant a labda a jobb oldalon, a rutinos korábbi NB I.-es támadó hat méterről leadott lövését Horváth Alex bravúrral védte. Aztán a szombathelyiek átvették az irányítást, de nagy mezőnyfölényt nem tudtak kiharcolni. A 20. percben Árvay került lövőhelyzetbe, de 19 méterről a bal felső sarok mellé tekert. A vasiak többet támadtak, viszont a fővárosiak pár húzással a hazai tizenhatos előtt teremtek. Helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, nem túl izgalmas, viszont változatos mezőnyjáték folyt a pályán. A 43. percben aztán megtört a jég: egy jobb oldali beadás Jancsó elé pattant, aki 12 méterről, jobbal, a  bal sarokba helyezett (1-0). Két perc múlva sérülés miatt cserélni kényszerült Szenczi Imre: a belső védő Kovács Bálint helyére Dezamits Dominik állt be.

Szünet után az 51. percben Bencze cselezgetett a tizenhatoson belül, majd Bekkerhez továbbított, aki jobbról, 10 méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (1-1). Egy perc múlva bal oldali akció végén a beadást a teljesen üresen maradt Bencze hat méterről a bal sarokba helyezte (1-2). Az 57. percben Árvay próbálkozott 22 méterről, de Simon védett. A 62. percben Ferenc ment el szépen a bal oldalon, pontosan középre adott, Fehér pedig kilenc méterről a hálóba bombázott (2-2). Majd Bencze fejesét védte bravúrral Horváth Alex.   A 76. percben vendégkontra után Bencze 14 méterről a felső lécet találta el. A 79. percben Fehér ment el a jobb oldalon, beadását Szakály átlépte, Ferencz pedig 25 méterről a bal sarok mellé lőtt. A másik kapunál Bencze lövését védte Horváth. Izgalmas volt a hajrá, mert egyik csapat sem volt elégedett a döntetlennel, mindkét gárda felvállalta a nyíltsisakos futballt.

Változatos, jó iramú, sok helyzetet hozó mérkőzésen igazságos döntetlen született.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában