labdarúgás

2024.08.04. 21:14

Magyar Kupa: csak három vasi maradt

A labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának első fordulóját csak három vasi csapat élte túl: a Sárvár, a Haladás VSE, és a Vép.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A labdarúgó Magyar Kupa főtáblájára hét vasi csapat jutott fel - akik a hétvégén pályára léptek a sorozat első fordulójában

 

Söpte SE (I.)–Abda SC VVFK Bau (Győr I.) 0-1 (0-0). Söpte, Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, v.: Tóth A.
Söpte: Gadavics – Biró (Koszokovits), Marton (Szabella), Varga M., Kondákor (Fogl), Győrffy, Koronczai, Szakasics, Tamás (Vámos), Vargyas (Varga A.), Szekér. Edző: Simon Attila.
Gólszerző: Jász (68.).

Sárvár FC (I.)–Szalai-Edelholz Zalalövői TK (Vas I.) 1-0 (0-0). Sárvár, v.: dr. Grill D.
Sárvár: László – Németh Á., Könczöl, Szemes, Fider, Csákvári (Takács), Tokaji (Fülöp), Potyi, Vajda, Tóth M., Sinka (Varga Á.). Edző: Nagy Dániel.
Gólszerző: Tokaji (51.).

Az ellenfél stabil védekezésre, kontrákra épített. A hazaiak futballoztak támadóbb szellemben, többet birtokolták a labdát - és kevés helyzetükből egyet értékesítettek. De a Sárvár összességében megérdemelten nyerte meg az idény eleji formát mutató csapatok csatáját.


FK Szakonyfalu (III.)–Mezőörs KSE (Győr I.) 0-22 (0-9). Szakonyfalu, v.: Kocsis A.
Szakonyfalu: Sömenek – Beke, Stájer, Dömötör (Császár), Vajda R., Vajda M., Réczeg, Ropos, Horváth K., Farkas A., Farkas H. Játékos-edző: Dömötör Tamás.
Gólszerzők: Dávid (8), Szántó (3), Venczel (3), Végh (3), Molnár T. (2), Nagy K., Papp Sz., Kreicz.

Az alapos átalakuláson átesett, létszámgondokkal is küszködő hazai csapat nem tudta felvenni a versenyt komoly erőt képviselő ellenfelével - az eredmény reális.


Nyergesújfalu SE (Komárom I.)–Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III.) 0-3 (0-0) - hosszabbítás után. Nyergesújfalu, v.: Németh G.
HVSE: Horváth Al. – Varga Cs., Kovács B., Ferencz (Árvay), Fábián (Szenczi), Szakály, Likerecz (Czuczi), Fehér (Horváth Ar.), Dezamits (Hári), Tarján (Horváth M.), Jancsó. Edző:
Gólszerzők: Hári (117.), Jancsó (96.), Jakobi (öngól, 110.).

- A mérkőzés elsődleges feladata a fizikális terhelésen volt - kezdte az összegzést Szenczi Imre, a HVSE edzője. - Ezt túl is teljesítettük 30 perccel. A játékunkat is szerettük volna tovább csiszolni, de ez ma nem igazán sikerült, mert egy betömörülő ellenfél ellen türelmetlenül szőttük a támadásainkat. Az első félidőben kisebb lehetőségeink voltak, de kidolgozott helyzeteket nem, illetve kevésszer tudtunk felépíteni. A másodikban már voltak lehetőségeink, ami nem volt elég a gólhoz. A hosszabbításban az erejével teljesen elkészülő ellenfél ellen már a játékunk minősége és a helyzeteink száma is kedvezően változott - így sikerült három gólt lőni. Az eddig nem, vagy kevesebbet játszó játékosoknak sikerült játékperceket biztosítani, de a játékfelfogásunkat még egységesíteni kell, hogy mindenki egyformán gondolkozzon egy adott játékfeladaton, játékhelyzeten. Ha ez sikerül, akkor játékunk minősége is ugrásszerűen javulhat.


Király SE (I.)–Móri SE (Fejér I.) 0-1 (0-0). Szombathely-Újperint, v.: Fehér V.
Király: Szlámer – Karvalics (Matyas Robert), Schimmer, Szabó B., Kudron (Tóth M.), Németh G., Kiss K., Szemes (Vilics), Rózsás (Takács), Halmosi, Szentkirályi. Edző: Hegyi László.
Gólszerző: Lehota V. (63.).

-Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen - fogalmazott Hegyi László, a Király mestere a klub honlapján. - Az első 15 percben mi uraltuk a játékot, voltak lehetőségeink, de ezt követően az ellenfél megmutatta, hogy jó játékosokból áll a csapatuk. Volt két-három olyan lehetőségük, amelyekből gólt is szerezhettek volna. Ezt követően inkább a mezőnyben zajlott a játék, a pálya közepén ment az adok-kapok. Majd jött a szép egyéni akcióból elért góljuk, amelynél néhány hibát elkövettünk, és ezt meg is büntették. Az utolsó negyedórában, húsz percben viszont teljesen benyomtuk őket, lehetőségeink voltak, a kapusuk óriásiakat védett, benne volt az egyenlítés a levegőben, de sajnos ez nem sikerült. Gratulálunk az ellenfélnek!


Kertigepvilag.hu - Böde (Zala II.)–Alpok-Zirkon Vép VSE (I.) 0-6 (0-2). Böde, v.: Böröczi Z.
 Vép: Bezdi B. – Németh Á., Baranyai K., Czeglédi, Baranyai N. (Beke), Bezdi Sz., Pogácsás (Illés Á.), Tama (Balikó B.), Takács Á. (Boros), Balikó D., Takács M. (Németh M.). Edző: Gombás Péter
Gólszerzők: Baranyai K. (84., 86.), Tama (75.), Takács Á. (32.), Pogácsás (37.), Balikó D. (50.)

Az osztálykülönbség kijött a két csapat között - ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a sportszerű meccset a jól futballozó Vép.


Rábatótfalui SE (II.)–Zalaszentgróti VFC (Zalai I.) 0-6 (0-3). Szentgotthárd-Rábatótfalu, v.: Béd Á.
Rábatótfalu: Szukics – Lovenyák, Domján D., Sütő, Falb, Domján B., Szakács, Herczeg (Anderkó M.), Keresztúri (Kovács Á.), Németh Á. (Anderkó G.), Náricza (Bánfi-Nagy).
Gólszerzők: Doszpoth (30., 44., 58.), Czibor, Fülöp (7.), Sütő (öngól, 80.).
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában