Vármegyei I. osztály

2024.08.19. 10:39

Meglepetés: kikapott Csákányban a tavalyi bronzérmes Vép!

Elrajtolt a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2024/2025-ös kiírása. A Vép kikapott Csákányban, a Király ötöt vágott Vasváron, a Szentgotthárd hat gólig jutott a Rábapaty ellen.

Tóth Gábor

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi

Vasvár VSE–Király SE 0-5 (0-3). Vasvár, vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bagoly G.
Vasvár: Kántor – Sipos, Horváth A., Czövek, Dávid (Németh R.), Péter, Pálla, Tausz (Pásztor), Mikó, Márton, Schermann (Gotthárd). Edző: ifj. Sziffer István.
Király: Szlámer – Karvalics (Rózsás), Takács, Schimmer (Matyas Robert), Szabó B., Németh G. (Vilics), Czöndör, Kiss K. (Tóth M.), Szemes, Halmosi (Nagy Á.), Szentkirályi. Edző: Hegyi László.
Gólszerzők: Nagy Á. (2), Schimmer, Czöndör, Karvalics.
Magabiztos játékkal, megérdemelten gyűjtötte be a három pontot Vasváron a Király.


Csákánydoroszló KSE–Alpok-Zirkon Vép VSE 2-1 (1-0). Csákánydoroszló, 120 néző, v.: Szabó B.
Csákánydoroszló: Balogh Á. – Török (Takács Á.), Horváth B., Takács M. (Danyi), Nagy Zs., Albert (Düh), Sárközi, Majtényi, Takács Sz., Urbán (Márton), Major. Edző: Marton Róbert.
Vép: Bezdi – Németh Á., Baranyai K., Czeglédi, Baranyai N., Pogácsás (Bátori-Tóth), Tama, Takács Á., Balikó D., Takács M., Balikó M. Edző: Gombás Péter. 
Gólszerzők: Düh, Nagy Zs., ill. Balikó D.
Az öt új játékossal pályára lépő házigazda jól állt bele a mérkőzésbe, egyenrangú ellenfele volt a tavalyi bronzérmes Vépnek. Sőt, a vezetést is megszerezte – a vendég nem tudott nagy helyzetet kialakítani az első félidőben. Fordulás után átvette az irányítást a Vép, próbálta fokozni a nyomást, de állta a sarat a csákányi gárda – igaz, egy nagy ziccert elhibázott a vendég. Míg a Csákány növelni tudta az előnyét. A vendég a 95. percben egy 11-esből szépített – egyenlítésre már se ideje, se lehetősége nem volt. Nagy szívvel, motiváltan játszott a házigazda, és megérdemelten győzött le egy jó ellenfelet.


Sárvár FC–Söpte SE 1-1 (0-1). Sárvár, 150 néző, v.: Pázsi M.
Sárvár: László – Németh Á. (Takács), Könczöl, Szemes, Fider, Csákvári (Horváth J.), Tokaji, Potyi, Sinka (Kovács B.), Vajda, Varga Á. (Piros). Edző: Nagy Dániel.
Söpte: Gadavics – Szekér, Varga M., Kondákor (Plajszer), Győrffy, Koronczai, Vámos (Marton), Varga A. (Vargyas), Szakasics, Tamás (Szabella), Rácz (Koszokovits). Edző: Simon Attila.
Gólszerzők: Potyi, ill. Kondákor.
Kiállítva: Szabella (91., Söpte).
A Söpte védekezésre, kontrákra rendezkedett be – és gyorsan előnybe is került. A folytatásban ezt az egy gólos előnyét óvta. A nagy mezőnyfölényben futballozó hazaiak végig támadták a meccset, hajtottak becsülettel, de a sok helyzetük ellenére csak az egyenlítésre futotta. Két pontot elvesztett a Sárvár.


Szentgotthárdi VSE–Rábapatyi KSK 6-1 (1-1). Szentgotthárd, 150 néző, v.: Bognár R.
Szentgotthárd: Kapui – Muzsi (HORVÁTH D.), HORVÁTH M., MESICS-LINER, Dancsecz, LACZÓ B. (Sipos B.), Gécsek (Laczó P.), Sulics, SIPOS G. (Tulok), Bedi, Gyécsek (László). Edző: Heiter László.
Rábapaty: Király – Bakonyi N., Zeke, Toldi (Boros), Bakonyi J., Gosztolya, Mesterházi, Csupor, Kovács T., Ódor (Prytupa), Horváth R. (Horváth M.). Edző: Kovács Tamás.
Gólszerzők: Horváth D. (3), Laczó P., Horváth M., Sipos G., ill. , Sulics (öngól).
Rögtön támadólag lépett fel a házigazda, mégis egy szerencsés góllal a Rábapaty szerzett vezetés. A komoly mezőnyfölényben futballozó gotthárdi csapat megszenvedett az egyenlítését, csak az első félidő utolsó pillanatában tudott kapuba találni. A második félidőben már egyértelműen a házigazda akarata érvényesült, sorra vezette a támadásait, és sok helyzetéből ötöt góllal is zárt.  A remekül futballozó Gotthárd ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a sportszerű mérkőzést.


Csepregi SE–Szarvaskend SE 0-4 (0-2). Csepreg, 150 néző, v.: Andrejek Sz.
Csepreg: Takács Kr. – Koósz, Kossuth, Nika M. (Gergye), Takács Ke. (Sándor M.), Takács D., Balogh-Sövér, Nika B., Nika Á., Németh Cs. (Sándor B.), Vizi. Edző: Steiner Zsolt.
Szarvaskend: Esztergályos – Velekei L., Velekei B. (Törő), Tóth A., Zsoldos (Kopfer), Németh T. (Jóna), Meskó, Tompa, Tóth G., Kis-Nemes (Földes), Németh M. (Tuboly). Edző: Kurucz Ádám.
Gólszerzők: Velekei L. (2), Törő, Velekei B.
Próbált stabil védekezésre építeni, szervezett játékkal előrukkolni a házigazda, de a vendégek már a 3. percben vezetéshez jutottak, majd egy jogtalan 11-esből tovább növelték az előnyüket – míg a hazaiak egy elmaradt büntetőt kérhettek számon a játékvezetőn. A folytatásban próbálkozott becsülettel a csepregi csapat, de csak meddő mezőnyfölényre futotta. Míg a szarvaskendi kontrákban, előrevágott labdákban rendre ott volt a gólveszély – olyannyira, hogy a végére akor nagyobb arányban is nyerhetett volna a vendég, de több ziccert elhibázott, és a hazai kapus is jól védett. A fiatal hazai csapat nem tudott alkalmazkodni ellenfele agresszív stílusához – de a játékvezető sem...


Körmendi FC–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 2-0 (2-0). Körmend, 80 néző, v.: Pintér B.
Körmend: Sály D. – Holecz, Lakosi, Osvald (Varga M.), Sály P. (Szijjártó Áb.), Molnár L., Buti, Vass, Kovács K. (Szijjártó Ár.), Pergel, Nagy B. Edző: Dobos Sándor.
CVSE: Présing – Marsai (Takács), Enyingi, Göntér (Horváth E.), Németh G., Keszei T., Czinder (Zsoldos), Keszei R., Szép, Péter, Horváth K. Edző: Takács Gábor.
Gólszerző: Pergel (2).
Az első félidőben két gólos előnyre tett szert a jól védekező, szervezetten játszó, hatékonyan kontrázó hazai együttes. Előnyét pedig fordulás után remek védekezéssel, motivált futballal meg is őrizte – annak ellenére is, hogy a második félidőben már a Celldömölk játszott fölényben.


Vasvárról ifj. Sziffer István, Csákánydoroszlóból Marton Róbert, Sárvárról Nagy Dániel, Szentgotthárdról Heiter László, Csepregről Steiner Zsolt, Körmendről Orbán Balázs tudósított.


A következő, 2. forduló menetrendje, péntek, 19.00: Király–Csepreg. Szombat, 17.30: Söpte–Csákánydoroszló, Celldömölk–Vasvár. Vasárnap, 17.30: Szarvaskend–ISA Haladás.
A Rábapaty–Sárvár és a Vép–Körmend mérkőzéseket majd november 16-án rendezik – ugyanis a Sárvár és a Vép még érdekelt a Magyar Kupa főtábláján.
A Szentgotthárd szabadnapos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában