Labdarúgás

2024.08.26. 11:29

Vármegyei I. osztály: csak négy meccset rendeztek - legyőzte a Szarvaskend a Haladást

A 2. játéknap mérkőzéseivel - csonka fordulóval - folytatódott a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A Szarvaskend nagyot futballozott, legyőzte az ISA Haladás gárdáját!

Tóth Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Király SE–Csepregi SE 3-1 (2-0). Szombathely-Újperint, vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés, vezette: Héra Cs.
Király: Szlámer – Karvalics (Kudron), Takács (Rózsás), Schimmer, Szabó B., Németh G., Kiss K. (Tóth B.), Halmosi, Matyas Robert (Vilics), Szentkirályi, Nagy Á. (Tóth M.). Edző: Hegyi László.
Csepreg: Takács Kr. – Koósz, Sós, Takács Ke. (Fogl), Takács D., Balogh-Sövér, Nika B., Nika Á. (Reichardt), Németh Cs. (Gergye), Kelemen (Takács B.), Vizi. Edző: Steiner Zsolt
Gólszerzők: Németh G., Szabó B., Balogh-Sövér (öngól), ill. , Kudron (öngól).

Jól kezdett a hazai csapat, remek első 15 percet produkált, és két gólos előnybe is került. Majd a folytatásban is akadt három-négy olyan helyzete a Királynak, amiből gólokat rúghatott volna, de ezek a lehetőségek kimaradtak. Aztán a félidő végére kicsit elszürkült a hazaiak játéka, és a második félidőt is gyengébb futballal kezdték.  Végül a hajrához közeledve történt egy gyors gólváltás. Összességében megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Király.

Söpte SE–Csákánydoroszló KSE 4-2 (3-2). Söpte, v.: Marton A.
Söpte: Gadavics – Szekér, Biró, Koszokovits, Varga M., Kondákor, Koronczai (Vámos), Varga A. (Bráder), Szakasics, Tamás (Fogl), Vargyas. Edző: Simon Attila.
Csákánydoroszló: Balogh Á. – Török (Márton), Horváth B., Takács M. (Düh), Nagy Zs., Albert, Takács Á. (Pandur), Sárközi, Majtényi, Urbán (Danyi), Major (Takács Sz.). Edző: Marton Róbert.
Gólszerzők: Kondákor (2), Vámos, Varga M., ill. Takács M., Albert.

A hazai csapat a 7. percben már két gólos előnyben volt – kihasználva a vendég védelem hibáit. A játékrész közepén egy formás támadást követően szépített a Csákány, majd egy gyors gólváltást követően egy gólos söptei előnnyel vonultak szünetre a felek. A második játékrész elején  szögletből növelte az előnyét a hazai csapat. A csákányi gárda fokozta a nyomást, de hazai védelem jól állta a sarat és a kontráikban is sok veszély volt. A mérkőzés legjobbja, Kondákor Kevin vezérletével a söptei csapat nagyon megdolgozott a három pontért, a jól játszó, nagyot küzdő csákányi gárda ellen.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Vasvár VSE 1-1 (0-1). Celldömölk, 100 néző, v.: Csávás B.
CVSE: Présing – Marsai, Enyingi, Szuh, Németh G., Keszei T. (Zsoldos), Huszár, Keszei R. (Horváth E.), Szép, Péter, Horváth K. Edző: Takács Gábor.
Vasvár: Kántor – Sipos, Horváth A., Czövek, Péter, Pálla, Tausz (Berta), Mikó, Gotthárd, Schermann, Pásztor. Edző: ifj. Sziffer István.
Gólszerzők: Zsoldos, ill. Pálla.

A hazai csapat rögtön magához ragadta az irányítást, támadó szellemben futballozott – ám hidegzuhanyként hatott rá, hogy a vendég első helyzetéből rögtön gólt rúgott. Fokozta a nyomást a házigazda, de nem tudta gólra váltani a helyzetiet. A második félidő elején azonban rögtön egyenlített. És a folytatásban is jól futballozott, benyomta ellenfelét, sok helyzetet alakított ki, de képtelen volt kapuba találni. Ráadásul a vendégnek a hajrában akadt két igen veszélyes kontrája – akár a meccset is megnyerthette volna. Ennek alapján a döntetlen igazságos eredmény.

Szarvaskend SE–ISA Haladás 4-2 (3-1). Szarvaskend, 300 néző, v.: Kondor T.
Szarvaskend: Esztergályos – Velekei L. (Kis-Nemes), Tóth A., Velekei B. (Jóna), Németh T. (Tuboly), Meskó, Földes, Tompa (Wolf), Zsoldos, Tóth G., Németh M. (Törő). Edző: Kurucz Ádám.
ISA Haladás: Bukreiev – Kozári, Szabó B., Bolla (Csörnyei), Mozsár, László, Bonchis (Abért), Horváth H. (Pljesovszki), Balogh F., Fehér (Faggyas), Baján. Edző: Horváth András.
Gólszerzők: Velekei L. (2), Velekei B. (2), ill. Faggyas, László.

A hazai csapat kissé óvatosan kezdte a mérkőzést, nem tudta, hogy mire számíthat az ellenféltől. Aztán a félidő közepén büntetőből vezetést szerzett a Szarvaskend, majd még két gólt szerezve a 40. percben már 3-0-ra vezetett – de a vendégek az első félidő hosszabbításában szépítettek. A második félidőben az első gólt a hazaiak szerezték, és innen már rutinosan lehozták a meccset a bajnokesélyes ISA ellen. A hazai csapat minden játékosa nagyot küzdött, teljesítményükért valamennyien dicséretet érdemelnek. A Szarvaskend győzelme a helyzetek alapján nem érdemtelen.

A Rábapatyi KSK–Sárvár FC és az Alpok-Zirkon Vép VSE–Körmendi FC mérkőzéseket november 16-án játsszák le a csapatok.

Újperintről Hegyi László, Söptéről Ávár Zsolt, Celldömölkről Takács Gábor, Szarvaskendről Tompa Róbert tudósított.

A következő, 3. forduló menetrendje, péntek, 19.00: ISA Haladás–Király. Szombat, 17.00: Vasvár–Vép, Körmend–Söpte, Csákánydoroszló–Rábapaty, Sárvár–Szentgotthárd. Vasárnap, 17.00: Csepreg–Celldömölk. Szabadnapos: Szarvaskend.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában