Labdarúgás

2024.08.24. 08:00

Viktória FC: rajtra fel! - Szombaton 17 órai kezdettel az Astra HFC-t fogadják

A női labdarúgó NB I. 1. fordulójában szombaton 17 órai kezdettel a Viktória FC a Haladás Sportkomplexumban az Astra HFC-t fogadja.

Pum András

Megkezdi szereplését a női labdarúgó NB I. 2024/25-ös szezonjában a Viktória FC együttese. 

A Viktória FC az Astra ellen kezdi meg szereplését Fotó: Unger Tamás

Mint ismert, a vasiak a legutóbbi bajnokságban még Haladás Viktória néven szerepeltek, de a Szombathelyi Haladás Kft csődje miatt ismét régi nevükön, Viktória FC-ként állnak rajthoz a bajnokságban. Markó Edina együttese a legutóbbi bajnokságot a hatodik helyen zárta, a szombati rajton a  legutóbbi nyolcadik Astrát fogadja a Haladás Sportkomplexumban. A 2023/24-es szezonban Szombathelyen a vasiak 2-1-re nyertek az Astra ellen.

– Egy bajnokság első mérkőzése mindig nehéz, függetlenül attól mely csapat az ellenfél – mondta Markó Edina, a Viktória FC vezetőedzője. –  Az Astrával a korábbi években ki-ki meccseket vívtunk, ezúttal is szoros mérkőzésre számítok. Sok párharccal tarkított összecsapás várható és az Astra pontrúgásokban különösen erős. Az utolsó percig küzdenek, nem adják fel, úgyhogy kiélezett meccsre van kilátás. De ahogy említettem is, az első bajnoki mindig fontos, úgyhogy győzelemmel szeretnénk kezdeni a bajnokságot. Lesznek hiányzóink, Novák Luca továbbra sem bevethető, Dobó-Nagy Boglárkának térdsérülése van, Urbán Viktória bokaszalag-szakadást szenvedett, a Győrből igazolt Petrovics Petra pedig keresztszalag műtét után lábadozik és Pálfy Barbara sem teljesen egészséges.

Szurkolói infók‼️

Fontos tudni, hogy a szurkolók nem a sajtószektorban foglalhatnak helyet, hanem az A-jelű szektorban, ami a VIP-szektor másik oldalán található. Bejárat a Bartók Béla körút felől.

A szektorban büfé is üzemel.

A forduló további programja.  Szombat, 16.00: Budapest Honvéd–Kész-St. Mihály-Szeged. 17.00: ETO FC Győr–Soroksár, Pécsi MFC–Szekszárdi WFC, FTC–MTK. 19.15: Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában