Kosárlabda

2024.09.08. 21:25

Az Egis Körmend fiataljai diadalmaskodtak

Az első alkalommal megrendezett U20-as nemzetközi Csák Tamás Kosárlabda Emléktornát a házigazda Egis Körmend fiataljai nyerték, második lett a Domzale, míg a harmadik a ZTE együttese.

Sütő Dániel

Három napon keresztül, az I. Csák Tamás Nemzetközi U20-as Emléktornával tisztelegtek az Egis Körmend két évvel ezelőtt elhunyt emblematikus munkatársának emléke előtt. Nemcsak a kosárlabdacsapatért igyekezett megtenni minden tőle telhetőt, hanem Körmend városért is önkormányzati képviselőként. 

Egis Körmend
Az Egis Körmend egykori mindenese volt Csák Tamás 
Forrás: Egis Körmend


A Csák Tamás emléke előtt tisztelgő tornán két csoportban  hat csapat vett részt. Az „A” jelű trióban a Falco U19-es gárdája, az Egis Körmend és a BSC Bratislava együttese szerepelt. A „B”-ben pedig a Zalaegerszeg, a Domzale és a Falco U21-es csapata kapott helyet.

A csoportmérkőzések sorát  a Falco U19–Egis Körmend vasi derbi nyitotta, amelyet nagy fölénnyel nyert meg a házigazda piros-fekete alakulat 104-66-ra. A ZTE és a Domzale összecsapása szorosabb meccset hozott, amelyen a szlovénok tudtak győzedelmeskedni 84-74-re. A folytatásban a körmendiek a pozsonyiakat is alaposan elpáholták (88-63), míg a Domzale a Falco U21-es gárdáját is két vállra fektette (80-68). A Falco U19-es együttes pontszegény meccsen egytelen ponttal kapott ki a Bratislavától (52-53), míg a ZTE szomszédvári rangadón verte két ponttal a Falco U21-es gárdáját (83-81). 

A helyosztókon az 5-6. helyért a két Falco csapott össze, az U21-esek 71-60-ra győzték le fiatalabb klubtársaikat. A bronzmeccs a Bratislava és a ZTE csatáját hozta, amelynek végén a zalaiak örülhettek (77-61). A döntőt a házigazda Egis Körmend és a Domzale vívta, a házigazda ismét meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő és egy híján 30 ponttal, 88-59-re diadalmaskodott, ezzel rajt-cél győzelmet aratva az I. Csák Tamás Nemzetközi U20-as Kosárlabda Emléktornán. A torna legtehetségesebb fiatal játékosa Bartik Zalán, az Egis Körmend kosarasa lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában