Kosárlabda

2024.09.06. 10:53

Pályán a Falco KC! - A horvát Zadar a mai ellenfél

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata ma 18 órakor a horvát Zágrábban vív edzőmeccset Ausztriában, Oberwartban, a Négy Bajnok Tornája elnevezésű nemzetközi felkészülési kosárlabda-tornán.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Pénteken és szombaton a Négy Bajnok Tornájának ad otthont az oberwarti sportcsarnok. A magyar bajnok Falco mellett pályára lép az osztrák aranyérmes, egyben a házigazda Unger Steel Gunners Oberwart, a horvát címvédő a KK Zadar, és a szlovák bajnok, a Patrioti Levice - komoly, erős mezőny jött össze. Pénteken rendezik az elődöntőket, szombaton a helyosztókat.

Négy Bajnok Tornája, Oberwart, menetrend, péntek, elődöntők: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KK Zadar 18.00, Unger Steel Gunners Oberwart - Patrioti Levice 20.00. Szombat, helyosztók: bronzmérkőzés 15.00, döntő 18.00.

A Falco talán a legnehezebb ellenfelet kapta az elődöntőben:  Zadar maghatározó csapata a horvát pontvadászatnak, az elmúlt négy évben háromszor nyert bajnokságot - a 2021/2022-es szezonban "csak" ezüstérmes lett. Ha a Falco nyert, akkor bejut a szombati döntőbe, ha veszít, akkor a bronzéremért harcolhat a folytatásban.

-Augusztus második felében kezdtük el a munkát, és eddig azt kaptam, amit vártam a csapattól, a fiúktól - fogalmazott a Falco KC hivatalos honlapján a szombathelyi gárda edzője, Milos Konakov. - Számomra a felkészülés ezen szakaszában a legfontosabb, hogy az edzések ritmusa a lehető legjobb legyen - márpedig az edzések ritmusával és intenzitásával elégedett vagyok, jó az irány. Az edzések mellett, viszont nagyon fontos, hogy éles körülmények között, mérkőzéseken is tudjunk gyakorolni. Ezeken a találkozókon tudjuk tesztelni, hogy mi működik, vagy min kell változtatni - ezért is örülök, hogy az eddigi két felkészülési mérkőzés után újabb két meccs vár ránk a Ausztriában. A terveink szerint az oberwarti tornán szeretnénk minden játékosunknak elegendő időt adni a pályán, és megnézni, kitől mire számíthatunk.

Érdekesség, hogy a Falco centere, Keller Ákos, a 2019/2020-as szezonban a KK Zadar játékosa volt.

A mérkőzést megtekintheti a szurkolók - a hírek szerint sok Falco-drukker kel útra (ami nem is meglepő, látni akarják a csapatunkat, hiszen az első két edzőmeccset zárt kapuk mögött rendezték meg). A felnőtt belépő 12 euró, a 60 felettiek és a 18 év feletti dikákok számára 8, a 11-18 éves tanulók számára pdig 5 euró a jegy - a 10 éves koring ingyenes a belépés.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában