Kézilabda

2024.09.14. 08:05

SZKKA: fölényes győzelem Dunaújvárosban

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság második fordulójában meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő a DKKA otthonában az SZKKA, amely végül hét góllal diadalmaskodott.

Sütő Dániel

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 27-34 (13-22). Dunaújváros, 400 néző, NB I.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hargitai G., Markó G. I. 

DKKA: Oguntoye, Wéninger (kapusok), Somionka, Sallai 2, Szalai 2, Gerháth 3, Kellermann 5, Horváth A. 1, Kpodar 1, Paróczy 2, Maureen 2, Agócs, Borgyos 4, Lakatos, Arany 2, Gajdos 3. Edző: Gulyás Péter.

SZKKA: Almeida – Kazai 3, Pődör R. 10, Szmolek 6, Pődör B. 4, Malovic 6, Akiyama 3. Csere: Marinovic, Csatlós (kapusok) Bujnochová 1, Kulcsár 1, Djatevska, Szeberényi, Varga N., Balogh P., Török. Edző: Bo Rudgaard.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1-6. 17. perc: 6-11. 25. perc: 12-16. 35. perc: 16-23. 44. perc: 19-26. 53. perc: 22-28. 58. perc: 27-31.   
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. 
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/5.

Piros lap: Malovic (54. p.). 

A Békéscsaba elleni győztes szezonnyitó után Dunaújvárosba vezetett a szombathelyi lányok útja. Az SZKKA honlapjának tudósítása szerint Malovic góljaival, majd egy remek Pődör-Szmolek összjáték után villámgyorsan elhúztak a vasiak 3-1-re rögtön a találkozó elején. Almeida harmadik védése után Szmolek zakatolt végig a pályán és fejezte be az akciót, 5-1-es SZKKA-vezetésnél a hatodik percben azonnal időt kértek a hazaiak. Emberhátrányban is eredményesek voltak Pődör Rebekáék, a DKKA pedig 10 perc játék után még mindig csak 2 gólnál járt, így tovább nőtt a vasiak előnye (2-8). Pődör Blanka remek cselekkel járt túl a hazai védelem eszén, aminek köszönhetően tartottuk a kiharcolt különbséget, negyedóra után 10-5 volt az állás az SZKKA javára. Voltak felvillanásai a hazaiaknak, de támadásban rendre megtalálták a réseket a szombathelyiek a házigazda védelméan. A félidő utolsó perceit határozott védekezéssel és gyors gólokkal még inkább megnyomták a vendégek, így a szünetre már teljesen megérdemelten kilencgólos vezetéssel mehetett pihenőre a vasi gárda (13-22).

SZKKA
Olajozottan működött az SZKKA gépezete 
Fotó: Vágvölgyi Bálint / Forrás: SZKKA


A második félidőben négy és fél percet kellett várni az első SZKKA-találatra. Ijeszgetett a DKKA, de gyorsan rendezni tudták a sorokat a vendégek és a 40. percre visszaállították a nyolcgólos differenciát (18-26). Hosszú percekig tartó szombathelyi gólcsend következett, a 48. percben Bo Rudgaard kért időt 20-26-os állásnál. A második harminc percben leginkább a küzdelem dominált, több helyzetet is elpuskázott a Szombathely, de a hazaiakat felemésztette, hogy folyamatosan 6-7 gólos hátrányban kézilabdáztak. Mindig volt vasi válasz a DKKA próbálkozásaira, nem engedték a vendégek, hogy izgalmassá tegye a végét a hazai csapat - öt perccel a vége előtt 24-30-at mutatott az eredményjelző. Innentől már nem maradtak megválaszolatlan kérdések: az első perctől kezdve vezetve és a meccset végig kézben tartva végül hét góllal, 34-27-re nyert az SZKKA Dunaújvárosban. Az első két fordulóban két győzelmet aratva újoncként repülő rajtot vett a Szombathely az NB I.-ben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában