Labdarúgás

2 órája

K.O.: hazai pályán szenvedett megalázó vereséget a Haladás VSE - fotók

A labdarúgó NB III. 11. fordulójában a Haladás VSE hazai pályán szenvedett súlyos, hatgólos vereséget.

Pum András

Fotó: © Cseh Gábor

Szombathelyi MÁV Haladás VSE–Érdi VSE 1-7 (1-4). Haladás Sportkomplexum, 250 néző, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Takács Á.

HVSE: Horváth B. – Czuczi (Árvay, 46.), Varga Cs,, Vígh (Buzás, 67.), Tarján – Horváth M., Ferencz, Szakály (Horváth A., 67.), Szenczi B. (Jancsó, 46.) – Hári (Fábián, 76.) Fehér.  Edző: Szenczi Imre.

A mérkőzés előtt a 80. születésnapját ünneplő, egykori kiváló Haladás-csatárt, Iszak Sándort a Haladás Öregfiúk Klubja részéről Sebestyén Péter és Stieber József, míg a HVSE-től Márkus Gábor technikai vezető köszöntötte.

Már a 2. percben vezetést szerezhetett volna a forduló előtt a 6. helyen álló Érd, de Horváth Bendegúz lábbal védte Pintér lövését. Ami késett nem múlott,  11. percben bal oldali beadás után Juhász hét méterről a jobb sarokba továbbított (0-1). A vasiak igyekeztek nyomást helyezni az érdiekre, ám ez nem sikerült, kiegyenlített, nem túl izgalmas mezőnyjátékkal teltek a percek. A 22. percben jobb oldali szöglet után a hosszún érkező Loboda négy méterről a léc alá fejelt (0-2). Egy perc múlva szépített a Haladás: Fehér balról, 18 méterről óriási gólt lőtt a rövid, jobb felső sarokba (1-2). A 26. percben büntetőhöz jutott az Érd. A tizenegyest Pintér a kapu közepébe lőtte (1-3). 

A 29. percben a vasiak a saját térfelükön elpasszoltak egy labdát, Loboda megiramodott és a kapust is kicselezve a hálóba lőtt (1-4). A szombathelyiek nem adták fel, próbálkoztak, a 45. percben Fehér 13 méteres lövése egy védőn megpördülve a felső lécről vágódott szögletre. Szünet után az 52. percben gyors, bal oldali érdi támadás végén a középre visszapasszolt labdát Farkas 13 méterről a bal sarokba lőtte  – K.O. (1-5). A 61. percben Szakály 19 métere szabadrúgása nem sokkal ment el a léc felett. A 68. percben formás hazai támadás végén Tarján öt méterről a jobb felső sarok fölé lőtt. A 73. percben Horváth Bendegúz jött ki egy előreívelt labdára, de felszabadítása rosszul sikerült és Dorogi 30 méterről az üres kapuba ívelt (1-6). A 86. percben egy balról beívelt szabadrúgást Kárász fejelt öt méterről a kapuba (1-7).

A Haladás megalázó vereséget szenvedett hazai pályán, amihez játékosai óriási egyéni hibáikkal is hozzájárultak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában