Hírek

2016.10.31. 18:31

Rendőrök is segítik a sofőröket - Mutatjuk, hol van forgalmi változás az ünnepnapon

Megyei körkép – A halottak napi megemlékezők miatt nagyobb forgalomra kell számítani az utakon, különösen a temetők környékén, ezért rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedőket.

Vadas Krisztina

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott figyelemre inti az autósokat, hiszen ezekben a napokban a forgalom a többszörösére nő. Sok kevésbé gyakorlott sofőr is a volán mögé ül ilyenkor, de az is gyakori, hogy az autósok nem rendelkeznek kellő helyismerettel. Így előfordulhat, hogy váratlan manővereket hajtanak végre.

Emellett forgalmi változásokra is számítani kell. Szombathelyen, a Jáki úti temetőnél autóval 6 órától 12 óráig lehet behajtani: csak az engedéllyel rendelkezők mehetnek be kocsival, illetve azok, akiknek életkoruk vagy fizikai állapotuk indokolja azt. A környék forgalmi rendje is változott: a temetőhöz bejövő forgalom a Jáki úton keresztül haladhat. A kimenő forgalom esetében a buszok és a taxik az Alsóhegyi úton át, az autók a Ferenczy István és a Hajnóczy József utcán át hagyhatják el a sírkertet. A balesetmegelőzés érdekében a Jáki úti temetőnél rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést.

A gyalog vagy kerékpárral közlekedőknek azt javasolják, hogy a nappali órákra tervezzék a temetőlátogatást, mert sötétedés után jóval magasabb a balesetek kockázata.

A rendőrök a vagyonvédelemre is felhívják a figyelmet. Minden esetben zárjuk be az autókat, az utastérben ne hagyjunk semmiféle értéktárgyat. Fontos, hogy ne csak a temetőn kívül, hanem azon belül is legyünk körültekintőek: rövid időre se hagyjuk őrizetlenül a táskákat, értékeket – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!