Olimpia 2024

2024.07.31. 11:54

Irány az olimpia! Kalapácsvetőink szerdán utaztak Párizsba - fotók - Írásunk frissült!

A Szombathelyi Dobó SE olimpiai különítménye szerda déltájban kelt útra a bécsi reptér felé, ahonnét Párizsba vezetett a kapácsvetők útja.

Sütő Dániel

Fotó: Cseh Gábor

– Nemcsak Tokió, hanem talán kisgyermek korotok óta ott szerepelt álmaitok között az olimpiai részvétel. Ez most megadatik! – Horváth Vilmosnak, a Szombathelyi Dobó SE elnökének megható gondolatai erőt adó munícióként szolgáltak az egyesület olimpiai csapata számára, amely szerdán utazott el Párizsba. A klubvezető emlékeztetett: Halász Bencének és Gyurátz Rékának ez lesz a második olimpiája, mellettük Rába Dániel és Varga Donát pedig először vesz részt a nyári játékokon. Horváth Vilmos hangsúlyozta, Németh Zsolt és Németh László eredményes edzői munkásságának eredményeként a Dobó SE-é a második legnépesebb alakulat, hiszen nála több sportolót, szám szerint ötöt csak a 16 szakosztályos Vasas delegál.

– Réka, Bence, Donát, Dani! Arra biztatlak benneteket, hogy ne teherként éljétek meg ezt az olimpiát, hanem egy lehetőségként, ahol megmutathatjátok, mit tudtok, hiszen a kisujjatokban minden ami az eredményes szerepléshez szükséges. Mindent megtettek azért, hogy eljussatok az olimpiára, úgyhogy ti már most hősök vagytok! – emelte ki Horváth Vilmos.

Németh Zsolt mesteredző érdeklődésünkre elmondta, a tatai edzőtábor után a formaidőzítés már Szombathelyen zajlott. Az edzéseredményeket illetően mindenki lényegesen nagyot lépett előre, ennek megfelelően a szakmai stáb bizakodva várja az olimpiát. A mesteredző tájékoztatott arról is, hogy pénteken selejteznek a fiúk, vasárnap pedig döntőznek. Réka vasárnap lép dobókörbe a selejtezőben, ahonnét jó eredmény és bravúr esetén bedobhatja magát a keddi döntőbe. Mindenki jó állapotban, van, ami azt jelenti, hogy idei legjobb eredményét érheti el valamennyi kalapácsvetőnk az olimpián.

– Teher az mindig van, de most mentálisan és fizikálisan is nagyon jó állapotban vagyok – ezt már Halász Bence nyilatkozta. – Az utóbbi hetek edzései mentálisan mindenképp megerősítettek, hiszen olyan eredményeket értem el és olyan minőségű edzéseket sikerült produkálnom, amelyek mindenképpen magabiztossá tettek. Nagyon várom a versenyt, szétvet a bizonyítási a vágy, már nagyon ott szeretnék lenni Párizsban. A legfontosabb cél most az, hogy a selejtezőket stabilan, határozottan abszolváljuk, hogy aztán a döntőbe lelkileg megerősödve lehessen tovább haladni.     Úgy építettük fel az egész éves stratégiát, hogy azon a két napon legyek csúcsformában. Nem tudom megmondani, mikor voltam utoljára ilyen jó formában, bizonyítani akarok.

Gyurátz Réka elmondása szerint sokkal jobb mentális és fizikális állapotban van, mint anno Tokió előtt, bízik benne, hogy ezt a pályán is meg tudja mutatni. A selejtező végén elégedetten szeretné elhagyni a küzdőteret abban a tudatban, hogy mindent megtett, mindent beleadott.

– Ugyan az esélytelenek nyugalmával mehetek ki, de remélem nem leszek esélytelen – fogalmazott Rába Dániel. – Bízom magamban és a jó Istenben. Persze, nem az a lényeg, hogy arannyal térjek haza, azt rábízom Bencének. Egy döntőbe kerüléssel már boldog lennék. Eddig egyetlen felnőtt versenyemen sem jutottam be a fináléba, ezt unom már, úgyhogy mindent elkövetek, hogy megtörjön a jég, megszakadjon ez a sorozat.  

A másik újonc, Varga Donát idei legjobbját szeretné túlszárnyalni. Legfőbb célja, hogy versenyzőként, és ne pedig turistaként tekintsenek rá Párizsban.

Korábban írtuk:

Az utolsó edzésüket itthon tartották meg Németh Zsolték, akik ezt követően a bécsi reptér felé vették az irányt. Halász Bence, Gyurátz Réka, Rába Dániel és Varga Donát is nagy reményekkel vág neki az idei nyári játékoknak. A szombathelyi dobóatléták közül Halász Bencének minden esélye megvan a dobogó elérésére, rajta talán a legnagyobb a teher. A többieknek azonban semmi okuk az izgalomra, Rába Dániel és Varga Donát olimpiai részvétele önmagában óriási dolognak számít. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában