Sport

2017.07.10. 18:15

Dolgoznak tovább: mindkét szombathelyi női kézicsapat készül az NB I/B-re

A vezetőség gőzerővel dolgozik mindkét szombathelyi NB I/B-s női kézilabdacsapatnál - az SZKKA és a HVSE is igyekszik új lendülettel nekivágni az előttünk álló szezonnak.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a mögöttünk hagyott NB I/B-s női kézilabda-bajnokságot másodikként zárta, lecsúszott a hőn áhított feljutásról. A Haladás VSE a 13. helyen végzett a 14 csapatot felvonultató tabellán, ám idén is a másodosztályban állhat rajthoz.

- A második helyen zártunk, amit megélhetünk csalódásként, hiszen az NB I-et céloztuk meg, de nem biztos, hogy ez a helyes megközelítés - adott hangot véleményének Füzesi Ferenc, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia edzője. - A csapat - két-három kisebb botlástól eltekintve - összességében kiegyensúlyozott szezont futott, végig harcban állt a bajnoki címért, kétszer legyőzte az aranyérmes Vasast. Több játékos menet közben érkezett, én is télen írtam alá, idő kellett, míg összecsiszolódtunk. Továbbá sok olyan játékosunk volt, aki még nem kézilabdázott NB I/B-s szinten, és igyekeztünk a saját nevelésű fiataloknak is lehetőséget adni. Így is szereztünk egy fényesen csillogó ezüstérmet. Ráadásul erre a kipróbált keretre, a játékunkra lehet építeni a jövőben. Vagyis folytatjuk az építkezést, és ismét megpróbálunk feljutni az NB I-be - a körülmények adottak. Némi változás azért lesz a játékosállományban, a munkát pedig már július 17-én elkezdjük, nyolchetes felkészülési időszakot terveztem be. Sok edzés, sok edzőmeccs vár a lányokra.

A Haladás játékosa, Takács Krisztina (labdával) rohamoz az SZKKA ellen - hamarosan kék-fekete szerelésre cserélheti a zöld-fehér mezt
Fotó: Unger Tamás

- Császár Zsófia munkahelyi elfoglaltság miatt Svájcba költözött, Futaki Hajnalka az NB I/B-s Kispesthez igazolt, míg Pukler Glória az ugyancsak másodosztályú Kozármislenyben folytatja a pályafutását, több távozónk nem lesz - jelezte Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezetője. - Természetesen szeretnénk megerősíteni a keretünket, négy-öt minőségi játékossal is tárgyalásban állunk, de neveket majd csak akkor mondhatok, ha az aláírások rákerülnek a szerződésekre. A célunk nem változott: továbbra is az NB I-ért hajtunk!

- Minden kezdet nehéz, számunkra sem volt könnyű az első NB I/B-ben töltött szezon - fogalmazott Gál Sándor, a Haladás VSE kézilabda-szakosztályának vezetője. - Ugyanakkor tapasztalatszerzésre kiváló lehetőség volt a mögöttünk hagyott pontvadászat. Bár az eredmények nem sikerültek éppen a legjobban, azért több biztató mérkőzése is volt a lányoknak, jelezve, hogy van bennük lehetőség - a küzdőszellemmel, a munkához való hozzáállással pedig soha nem volt probléma. A társaság fejlődőképes, motivált, így biztosan állíthatom, hogy a következő bajnokságban megcélozhatjuk a középmezőnyt. Az edzőnkkel, Hamar Zoltánnal nem hosszabbítottunk szerződést, békében, korrekt módon váltak el útjaink - az új trénert még keressük. A tavalyi keretünkből két játékosunk távozott: tudomásom szerint Takács Krisztina az SZKKA együttesénél folytatja, míg Hegedűs Dóra az NB I-ből frissen kiesett, az egybőli visszajutást megcélzó Mosonmagyaróvár ajánlatát fogadta el - Dóra kiesése nagy érvágás, egy csupa szív, gólerős, csapatban gondolkodó játékost veszítettünk el a személyében. A koncepciónk nem változik, a jövőben is a szombathelyi, szombathelyi kötődéssel bíró játékosoknak szeretnénk lehetőséget adni, és természetesen megpróbáljuk megerősíteni a keretünket. Lépésről lépésre építkezünk, dolgozunk tovább csendesen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!