Időjárás

2024.09.15. 07:35

Tovább tombol Boris Vas vármegyében, érvényben maradt a másodfokú riasztás

Mutatjuk, hogy milyen idő lesz vasárnap vármegyénkben, nem sok örömünk lesz benne.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A HungaroMet előrejelzése szerint jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és továbbra is többfelé várható váltakozó intenzitású eső, szitálás. Hosszabb szünet a csapadékban elsősorban az északkeleti országrészben lehet, arrafelé fordulhatnak elő hosszabb szakadozások a felhőzetben. A Dunántúlon az erősen viharos, károkozó szélrohamok esélye a nap folyamán csak lassan csökken, arrafelé még a késő délutáni, kora esti órákban is előfordulhatnak erős, viharos széllökések. Az ország keleti felén csupán időszakosan élénkül meg a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között valószínű, de északkeleten pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő este többnyire 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetnek.

Forrás: HungaroMet

Extrémen alakul az időjárás Vasban és ez vasárnap sem változik majd, ugyanis a HungaroMet érvényben tartotta a másodfokú, vagyis narancssárga riasztást vármegyénkben. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. 

Vasárnap reggel a Dunántúlon a legerősebb széllökések sokfelé meghaladják a 70 km/h-t. Kiemelten a Soproni-hegység, Kőszegi-hegység, illetve a Bakony és a Balaton környezetében 90-110 km/h, de akár kezdetben még 110-120 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Napközben viharos széllökések továbbra is előfordulhatnak a Dunántúlon (egyre inkább a nyugati részeire korlátozódva), azonban a 90 km/h-t meghaladó széllökések gyakorisága, majd esélye is fokozatosan csökken.

Mint arról írtunk, kérték, hogy csak azok induljanak útnak Vasban, akiknek halaszthatatlan dolga van!

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a koponyeg.hu.

Szombati történések:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!