Ilyen volt 2023

2023.12.29. 20:38

Káosz az új körforgalomnál, tökfesztivál, nálunk járt Novák Katalin, eltűnt egy fiatal lány - Szeptember legolvasottabb hírei Vas vármegyéből

Hónapokra lebontva összegyűjtöttük portálunk legolvasottabb írásait, amiknek a segítségével felidézhetik, hogy milyen is volt a 2023-as esztendő. Mutatjuk, mi történt szeptemberben:

Vaol.hu

Közeledik az év vége, már minden az ünnepek meghittségéről szól, majd elbúcsúzunk 2023-as évtől, és köszöntjük 2024-et.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is egy kis múltidézésre invitáljuk olvasóinkat. Összegyűjtöttük portálunk legolvasottabb írásait, aminek a segítségével felidézhetik, hogy milyen is volt a 2023-as esztendő. Vegye fel a múltbalátó szemüveget, és tartson velünk.

Év végéig minden nap egy-egy hónapot mutatunk be, egészen január elsejével bezárólag. Kategorizáltuk a legolvasottabb cikkeink listáját, hogy különbféle tartalmak közül válogathassunk. Nézzük meg, tehát mik történtek 2023 szeptemberében …

Káosz, torlódás és balesetveszély az új szombathelyi körforgalomnál

Nincs mit szépíteni, ez az új szombathelyi körforgalom csak rosszabbá és balesetveszélyesebbé tette a közlekedést, végeláthatatlan kocsisorok alakulnak ki reggelente - írtuk szeptemberben. Így folytattuk: Elkezdődött az iskola, és ahogy az várható volt, a reggeli forgalom is nagyobb lett a nyárinál. Elkészült két új körforgalom a megyeszékhelyen, ettől gyorsabb és biztonságosabb közlekedést reméltek a tervezők. A szombathelyi Gagarin utca és Jókai út kereszteződésében viszont nem hogy jobb, hanem sokkal rosszabb lett emiatt a helyzet, ráadásul a Parkerdő Lakópark felől érkezők problémáját sem oldotta meg az új körforgalom, ugyanúgy torlódás alakul ki a Kárpáti Kelemen utca felől, de most már nem csak innét, hanem a Bartók Béla körúton és a Jókai út felől is reggelente végeláthatatlan kocsisorok vannak.

Olvasóinkat is érdekelte az a hír, amelyben arról tudósítottunk, hogy eltűnés miatt körözi a Kőszegi RendőrkapitányságVarga Dzsenifer Annát.

Itt a friss lista – Ezek a vasi foglalkoztatók nem jelentették be dolgozóikat

Megint frissült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listája a dolgozóikat be nem jelentő foglalkoztatókról, valamint a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelő adózókról. Vasiak is szerepelnek a felsorolásban. A NAV a közzétett adózók adatait két év elteltével törli.

Sütőtök pálinka, tökmagos csiga és több mint fél tonnás óriástök az Őrségi Tökfesztiválon

Ananász is készült tökből az idei Őrségi Tökfesztiválon, amely már a 19. volt a sorban. Szombaton óriási volt az érdeklődés, hömpölygött a tömeg, minden volt, amit az ember megkívánhat, például sütőtök pálinka is.

Mit is mondhatnánk az 19. Őrségi Tökfesztivál kapcsán legeslegelőször? Talán azt, hogy ismét belecsöppentünk egy olyan vásári forgatagba, ami nélkül az életünket szinte már el sem tudjuk képzelni, pláne most, egy gyönyörű nyárutón, egyre közelebb és közelebb érve az igazi őszhöz. Őriszentpéternek ez a fesztivál éltető ereje az Őrségi Vásárral együtt, nem csoda, hogy mindig komoly készülődés előzi meg. A szervezők - élükön Őr Zoltán polgármesterrel - minden alkalommal megszólítják a helyi intézményeket, a civil szervezeteket. A dolgozók, a tagok persze jönnek innen is, onnan is, és segítenek.

Ismét Vas vármegyében túrázott Novák Katalin

Portálunkon már többször is hírt adtunk arról, hogy vármegyénkben járt Novák Katalin köztársasági elnök. Ahogy közösségi oldalán megosztott posztjából kiderül, ahogy eddig is, ez alkalommal is a Kéktúra egy szakaszát teljesítette Vasban. Tavaly októberben a Kőszegi-hegységet járta be, januárban pedig arról számoltunk be, hogy Sárváron és környékén túrázott.

Ide inkább ne utazzon: cápa tépte le egy nő karját a magyarok kedvelt nyaralóhelyén (videó)

Szemtanúk szerint az egyiptomi turista összetévesztette a ragadozót egy tonhallal.

Úgy tudni, hogy a nő egy barátjával úszott a Vörös-tengerben a dahabi Laguna Beachnél, amikor az állat megtámadta. A nőt eszméletlenül mentették ki a vízből, majd kórházba szállították. A borzalmas harapás következtében amputálni kellett a karját, az állapotát később stabilnak minősítették.

Videón mutatjuk, ahogy halálos közúti balesethez vonulnak a szombathelyi tűzoltók

Közel négy perces videó arról, hogy a tűzoltók átrobognak Szombathelyen:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában