Fejlesztés

2024.04.11. 17:00

Okosak lesznek a lámpák - 100 millió forintos önerős beruházás Bükön

Az önkormányzat saját költségvetéséből fejleszti a közvilágítást Bükön. Vannak olyan utcák, ahol okoslámpák lesznek, máshol LED-esre cserélik lámpatesteket, a sportpályán a műfüves részen pedig korszerűsítik világítórendszert.

Horváth László

84 okoslámpát szerelnek fel. Az óvodai zebránál, ha jön valaki, erősebb lesz a fényerő - mondta dr. Németh Sándor polgármester

Fotó: Unger Tamás

- A Baross utcában, a Széchenyi utcában, a Nagy Pál utca egy részében, illetve a halastónál összesen nyolcvannégy darab okoslámpát telepíttet az önkormányzat – mondta dr. Németh Sándor polgármester. – A láptestek fényereje szabályozható lesz, ezáltal jelentős energiamegtakarítást érhetünk el. Fontos, az óvoda előtti, illetve a Eötvös parknál lévő gyalogátkelőhelyeknél, ha oda gyalogos, kerékpáros érkezik, erősebb lesz a megvilágítás. Ez pedig a biztonságot fokozza. A beruházás az energiaközösség kialakításának egyik fontos eleme.

A polgármester kiemelte, az Eötvös utcában 23 lámpatestet LED-esre cserélnek.

A sportpályánál pedig a műfüves pálya melletti világítórendszert korszerűsítik. A három beruházás összértéke meghaladja a 100 millió forintot, amelyet az önkormányzat a saját forrásából biztosít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában