Együttlét

2024.07.07. 08:00

Napközis gyerektábor az Ökocentrumban - fotók

A koncertek, rendezvények mellett egyéb programok is színesítik a szabadidőcentrum kínálatát, ahol jelenleg közel 20 gyerkőc tölti többnyire a szabadban a vakáció szűk egy hetét.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Jámbori Tanmás

- A célunk egyértelműen az, hogy kimozdítsuk a gyerekeket a négy fal közül, ahol leginkább a telefonjukkal és a számítógépükkel töltik a nyarat. Nálunk szinte minden a szabadban, a természet közvetlen közelében történik. Igaz ez a sportolásra, de a kreatív foglalkozásokra, valamint a szellemi erőfelmérőkre is – vágott rögtön a dolgok közepébe Hegedüs László, a körmendi Ökocentrumot működtető Alterába Kft. tulajdonosa. Hozzátette: az ötnapos napközis rendszerű táborban nagy hangsúlyt fektetnek Körmend kulturális értékeinek feltérképezésére is. Ennek keretében a napi rendszeres séták közben megismerkednek egy-egy helyi szoborral. 

- Fontos, hogy a gyerekek ne csak élményekkel, hanem hasznos tudnivalókkal is gazdagodjanak. Játékos módon átvesszük velük például a viselkedési szabályokat, amiket a köszönéssel kezdünk. De az étkezési protokollra is kitérünk, mivel nem mindegy, hogy melyik evőeszköz hova kerül a terítéken és mire használjuk. Szerintem ezek a dolgok a későbbiekben biztosan a hasznukra válnak – fogalmazott Hegedüs László, aki arról is tájékoztatást adott, hogy összesen tizenhét 7-11 év közötti kislány, illetve fiú alkotja a Rába folyó közvetlen szomszédságában táborozó csapatot. 

- A Rába közelsége ellenére nem engedjük be a vízbe a gyerkőcöket, mivel egy veszélyes folyóról van szó, ami nem is olyan régen ki is öntött. Szerencsére azóta sikerült mindent rendbe tenni: megvolt a fertőtlenítés és az újrafestés is. Amúgy így is vannak „vizes” programok. Például vízibombákkal vívott csata és locsolás – zárta a tábori program ismertetését az Ökocentrum üzemeltetője. 

Természetesen a gyerekeken kívül a felnőttekre is gondolnak, akiket hamarosan, egészen pontosan július 12-én pénteken egy igazi zenei csemege vár a szabadidőcentrumban, ahová a Bagossy Brothers Company látogat el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában