Szombati hírösszefoglaló

2024.08.17. 19:29

Imane Helif nem indulhat a következő női ökölvívó vb-n, itt kóstolhatja meg az ország tortáját, vasi vadásznap Körmenden

Hámori Luca korábbi ellenfele, nem indulhat a következő női ökölvívó világbajnokságon. Imane Helifről a hírt a Nemzetközi Bokszszövetség jelentette be. Érdekli, hol kóstolhatja meg az ország tortáját? Cikkünkben ezt is megtalálja. S jártunk Körmenden a vasi vadásznapon is.

Vaol.hu

A párizsi olimpián Imané Helif (piros) kezét emelték fel, ő győzött Hámori Lucával szemben

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Fontos bejelentéseket tett a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA): a két biológiailag férfi bokszoló, Imane Helif és Lin Ju-Ting nem vehet részt a következő női ökölvívó-világbajnokságon. 

Imane Helif
Imane Helif (piros) a kőszegi Hámori Luca elleni mérkőzésen a párizsi olimpián
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Imane Helif sem indulhat

Eldőlt, hogy 2025-ben a női amatőr ökölvívó-vb házigazdája Szerbia lesz, míg a jövő évi férfi-vb sorsáról rövidesen döntés születik. Cikkünkből megtudhatja, miért döntött úgy a Nemzetközi Bokszszövetség, hogy nem indulhat a női ökölvívó világbajnokságon Imane Helif.

Körmend kitett magáért

Körmend ismét kitett magáért: a Vas vármegyei vadásznapnak adott otthont szombaton. Pompás trófeákat, hangulatos festményeket és remek ételeket is talált a látogató a Batthyány-parkban. 

Összegyűjtöttük a négynapos hosszú hétvégével kapcsolatos legfontosabb információkat: változnak a menetrendek, a boltok nyitva tartása, és ügyelet lesz az orvosi rendelőkben, gyógyszertárakban is. 

Az ország tortája17
Ország tortája 2024-ben
Fotó: Észak-Magyarország/Mogyorósi Zsolt Pipó MZSP

Hoztuk a listát, mely cukrászdákban kóstolhatja meg az ország tortáját, Kovács Alfréd és az Édes Vonal cukrászda Mákvirág nevű kreációját.

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmával a Vasvári Játékszín Egyesület Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjban részesült.

S ha már augusztus 20-ai ünnepség: 1300 drón összehangolt repülése teszi még varázslatosabbá az idei Szent István-napi tűzijátékot Budapesten.

Nincs vége az ünnepnapoknak kedden Vas vármegyében, hiszen csütörtökön rajtol el Szombathelyen a 23. Savaria Történelmi Karnevál. A közönség találkozhat Kassai Lajos világbajnok íjásszal, és Halász Bencével, a Szombathelyi Dobó SE olimpiai ezüstérmes nehézatlétájával is.  

Változás a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, új rendészeti főkapitány-helyettest neveztek ki augusztus 16-ával. 

Díszpolgári címet kapott Vönöck és Kemenesszentmárton községek körzeti ápolója, Marsai Gyula Györgyné, Erzsi néni. 

Ismét a figyelem középpontjába került a Szabadság-szobor, hiszen a tervek szerint kereszt kerül talapzatára. Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművésznek egy viszáki lány állt modellt. Korábbi, 2023-ban készített Mesélő podcastunkat is meghallgathatja, ki volt Gaál Erzsébet. 

 

 

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában