Ezt már hallotta?

2024.08.10. 20:01

Mai legérdekesebb híreink közül válogattunk

Összegyűjtöttünk néhányat legérdekesebb mai híreink közül olvasóink számára - a könnyű, gyors áttekinthetőség végett. Olimpiai eredmények, halálos támadás miatt elaltatott krokodil, árokba borult autók, megszentelt ikonok, meglesett meteorok, országos amatőr kenyérsütő verseny szerepelnek a hírcsokorban.

Merklin Tímea

Fotó: © Cseh Gábor

Olimpia 2024: nem volt szerencséje, búcsúzott Ligeti. A szabadfogású birkózók 125 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Ligeti Dániel a negyeddöntőben kikapott a törökök sztárjától, Taha Akgültől, így már csak a vigaszági folytatásban bízhatott a párizsi olimpián. Ez attól függött, mihez tud kezdeni Akgül Zaréval.

Olimpiai aranyat nyert a boxoló Imane Khelif. Sok vita kísérte végig az egész olimpiai szereplését. A döntőben a kínai Liu Yang-ot győzte le egyhangú pontozással. Szereplését sok vita kísérte az olimpia során, erről korábban beszámoltunk több alkalommal is.

Ausztráliában elaltattak egy halálos támadásért felelőssé tett, csaknem 5 méter hosszú krokodiltAz állatot hamar elkapták, köszönhetően a fején lévő sebhelynek.

Két autó ütközött Szombathelynél, a tűzoltók szabadították ki az egyik utast. A baleset a 87-es úton történt, mindkét jármű az árokba borult.

Fergeteges habparti volt a séi Gyerkőcfesztiálon. Ugrálóóvár, vízi dodzsem, habparti - gyermekparadicsommá változott a séi sporttelep, ahol egészen vasárnap estig tartanak a Gyerkőcfesztiál programjai, sztárfellépők is érkeznek.

Megszentelték az ikonfestő tábor képeit Szentgotthárdon. Először rendezték meg a Brenner János Ikonfestő Tábor Szentgotthárdon. A Pannon Kapu Kulturális Egyesület rendezte meg a püspökség kirendeltségében két éve Szentgotthárdon élő Malika nővér és a Názáreti Ikon Műhely együttműködésével. A megyés püspök tegnap megáldotta az ikonfestő tábor alkotásait.

Csillagles volt Hegyhátsálon. A Perseidák meteorraj érkezését figyelték meg tegnap este Hegyhátsálon – a Hegyháti Csillagvizsgáló Alapítvány szervezésében, egy esti piknik keretében, ahol élőzene is volt. A Perseidák meteorraj csúcsa, tetőzése augusztus 12-ére esik, vagyis hétfőn éjjel lehet megfigyelni a legtöbb hullócsillagot, a legtöbbet a civilizációtól eltávolodva láthatnak a csillagnézők, a természetben, ahol nincs fényszennyezés.

Amatőr kenyérsütő versenyt rendez a Csepregi Kovászolók Társasága a helyi Vinotékában, szeptember 14-én, amelyre országosan lehet jelentkezni, előzetes regisztrációval. A fődíj egy ötvenezer forint értékű dagasztógép. 

Fergeteges habparti a séi Gyerkőcfesztiálon - képeken mutatjuk a legvidámabb pillanatokat! Ugrálóóvár, vízi dodzsem, habparti - gyermekparadicsommá változott a séi sporttelep, ahol egészen vasárnap estig tartanak a Gyerkőcfesztiál programjai, sztárfellépők is érkeznek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában