Utánajártunk

2024.08.22. 14:43

Váratlanul mondott fel a vezető – A nyári leállás után, szerdán rendben kinyitott a vassurányi óvoda

Az elmúlt években több óvodapedagógus továbbállt, múlt héten felmondott az óvodavezető. Aggodalmát fejezte ki az egyik szülő, hogy az intézmény nem tudja megkezdeni a működését. A közösségi oldalon kritikus hangvételű levélben fordult a polgármesterhez, mit tervez tenni az ügyben. Utánajártunk, hogyan alakult az ügy.

Tóth Katalin

Forrai Dániel, Kajcsos Anikó pedagógiai asszisztens, Nagyné Kenesei Melinda dajka gyerekekkel az udvaron

Fotó: Unger Tamás

„Tarthatatlan az állapot, ami nagyon nehéz helyzetbe hoz sok családot” – így fogalmazott levelében az édesapa. S rákérdezett arra is: történt-e érdemi lépés az őszre beígért óvodai játszótér-felújítással kapcsolatban. 

Forrai Dániel polgármester nem késett a válasszal, egyben álhíreknek nevezte a szülő állításait. Egyebek mellett azt írta, jelenleg nincsen akadálya annak, hogy az óvoda a tervezett időpontban kinyisson. A napokban felmondott óvónő esetében pedig nem tud kimondott okot, ami a lépését indokolta volna. Ha pedig a működési feltételekben hiányosság lenne, akkor működési engedélyük sem lenne, állította. Hozzátette még, hogy az óvónőhelyzet országosan hasonló. Az ilyen esetek eléggé sajnálatosak, valamint, hogy ilyenkor az egymásra mutogatás helyett célravezetőbb összefogni. 
– Rengeteg munka van abban, hogy fenntartsuk az egycsoportos óvodát, amely a táplánszentkereszti székhelyű Hét Kastély Kertje Művészeti Óvoda és Bölcsőde Vassurányi Tagintézménye. Az önkormányzat anyagilag erőn felül támogatja a működést. Az elmúlt öt évben cserélődtek az óvodapedagógusok: volt, aki családi okra hivatkozva állt tovább, más a bejárás miatt váltott. A nyugdíj mellett munkát vállaló, most távozott óvónőt annak idején én kerestem meg, és teljes mellszélességgel kiálltam mellette. Mindezt örömmel tettem, és váratlanul, mondhatni hideg zuhanyként ért a nyári leállás utolsó napjára, a nyitás előtti utolsó munkanapra időzített felmondása – hallottuk a polgármestertől.

A történtek után közvetlenül Forrai Dániel egyeztetett a Hét Kastély Kertje Művészeti Óvoda táplánszentkereszti vezetőjével és a jegyzővel, hogy mielőbb megoldják a hiányzó munkatárs pótlását. A levélváltás óta hétfőn szülői értekezletet hívott össze, hogy tájékoztassa és megnyugtassa a szülőket: az előre jelzett időpontban, a szükséges feltételeket biztosítva szerdán kinyit az ovi. 

Ottjártunkkor egyébként az új tagóvodavezető-jelölt éppen ismerkedett az intézménnyel, a gyermekekkel és leendő kollégáival. A szerződéskötésre – mindkét fél reménye szerint – mielőbb sor kerül. Az óvodai játszótér felújításáról annyit mondott a faluvezető: az ígéret szerint ősszel néhány játszóeszközt kicserélnek, másokat felújítanak.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában