Régre tekint vissza

2024.09.01. 17:30

Újjászületett a Szent Őrangyalok templom Halogyban - Ünnepélyes templomáldás a búcsú napján

Szeptember elsején különleges ünnepnapra ébredt Halogy közössége: a búcsú napján nemcsak a hagyományos programok, hanem a nemrégiben felújított Szent Őrangyalok-templom megáldása is helyet kapott.

Csabai Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Halogy közössége méltán lehet büszke templomára, amely most már új pompájában várja az elkövetkező évtizedek híveit. Az alkalomból meghirdetett ünnepi szentmisét dr. Székely János megyéspüspök celebrálta, amelyen részt vett V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Kevy Albert, a Vas Vármegyei Értéktár Bizottság elnöke is. 

Régre tekint vissza a halogyi templom múltja

A templom épülete 1896-ban emelkedett Halogy égboltja alá, és azóta is központi szerepet tölt be a falu életében. Horváth István polgármester beszédében kiemelte, hogy a templom felújítása a helyi közösség közös munkájának és összefogásának eredménye. Külön köszönetet mondott Takács László főtisztelendő plébánosnak, aki több mint negyvenéves szolgálata során mindig figyelmet fordított a templom állapotára és lelkesen gondozta azt. A polgármester hangsúlyozta, hogy a legutóbbi felújítási munkálatok során is a plébános úr gondos felügyelete alatt újult meg az épület, amely most méltó környezetben várja a híveket.

A polgármester köszönetet mondott dr. Székely János megyéspüspöknek is a felújításhoz nyújtott jelentős anyagi támogatásért, valamint V. Németh Zsoltnak a közbenjárásért, amely hozzájárult a templom megújulásához. Ugyancsak elismerés illette Varga Gézáné sekrestyést, akinek fáradhatatlan szervező- és végrehajtómunkája hozzájárul ahhoz, hogy a megújult templom a búcsú napjára elkészüljön. Horváth István beszéde után dr. Székely János megyéspüspök körbejárta a templom épületét, és ünnepélyes keretek között megáldotta azt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában