Közügyek

2024.09.27. 07:00

Megtartották a ciklus utolsó testületi ülését Sárváron – kitüntetéseket, elismeréseket is osztottak

Az ötéves önkormányzati ciklust méltóképpen, a köszönet és elismerés hangjait kifejezve zárták le Sárváron a jelenlegi testület utolsó képviselőtestületi ülésével.

Polgár Patrícia

Forrás: Fonyó Róberta

A testületi ülésen a Csöngei-Kenyeri erdőtűz idején nyújtott szolgálatáért a Sárvár Város Polgárőr Egyesülete képviseletében megjelent elnök, Varga Miklós vehetett át elismerést Kondora István polgármestertől és Dr. Máhr Tivadar alpolgármestertől. Kondora István úgy fogalmazott, az egyesület helytállásával a város, a sárvári emberek jó hírét is vitték a polgárőrök. A sárvári tűzoltóknak egy későbbi időpontban mond köszönetet az önkormányzat.

Az ülésen két, a közéleti szerepléstől visszavonuló képviselőt köszöntött Kondora István polgármester: Kampel Oszkár, a 4-es számú választókerület önkormányzati képviselője 2006 óta vett részt a választók bizalmából a képviselő-testület munkájában. Ötven évvel ezelőtt kezdte tűzoltó szolgálatát, több mint egy évtizeden keresztül a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója volt. „Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete Kampel Oszkár tűzoltó dandártábornok, önkormányzati képviselő részére a város hivatásos tűzoltóságának fejlesztése, Sárvár és az itt élő emberek biztonságának megteremtése érdekében végzett kimagasló színvonalú szakmai munkája; a város egészének fejlődéséért érzett felelősséggel ellátott, példaértékű önkormányzati képviselői tevékenysége elismeréseként, amellyel kiérdemelte a város közösségének tiszteletét, megbecsülését, „Sárvár Város Érdemérem” kitüntetést adományozza.” – olvasható a képviselő méltatásában.

Szabó Lajos önkormányzati képviselő - aki több cikluson keresztül országgyűlési képviselőként is dolgozott - a város közéletében több mint három évtizeden át vállalt meghatározó szerepet. Sárvár fejlődésének előmozdítása, az ott élő emberek helyzetének javítása érdekében végzett kiemelkedő színvonalú képviselői tevékenysége elismeréseként „Sárvár Városért Érdemérem” kitüntetést vehetett át. A kitüntetetteknek Dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző és a képviselő-testület tagjai is gratuláltak.

Kondora István polgármester és Szabó Zoltán alpolgármester részére az ötéves önkormányzati ciklus végével, munkájuk elismeréseképpen jutalmat állapított meg a testület. Dr. Máhr Tivadar alpolgármester jutalmazásáról a polgármester dönt.

Az ülés végén Varga Károly, Klimits István, Dr. Máhr Tivadar, Németh Róbert, Vinter István és Varga Jenő képviselőknek mondott köszönetet a polgármester az elmúlt öt évben nyújtott munkájáért. Ők valamennyien – a választók bizalmának köszönhetően - októbertől is folytatják képviselői tevékenységüket. Kampel Oszkár, továbbá a listán bejutott Eiveck Péter, Németh Zsolt és Szabó Lajos nem folytatják tovább képviselői munkájukat, nekik is megköszönte Kondora István a 2019-2024-es önkormányzati ciklusban nyújtott teljesítményüket. A képviselők emléklapot és a Városházát valamint a Sárvár Arénát ábrázoló grafikát vehettek át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában