Kézilabda

2 órája

SZKKA: Debrecenbe kéne menni

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában az eddig veretlen SZKKA a DVSC otthonában lép pályára szombaton 18 órától.

Sütő Dániel

A válogatott szünetben sem pihentek az SZKKA tagjai. A kapus, Naira Almeida Portugáliában vett részt a brazil válogatott edzőtáborában és a héten összesen három edzőmeccset is játszottak: a portugáloktól kétszer kikaptak, Törökországot pedig 30-25-re legyőzték, hálóőrünk remek védéseinek is köszönhetően. Karin Bujnochová a szlovák válogatottal Feröer-szigetek ellen vívott két edzőmeccset, az első 24-23-ra megnyert meccsen két gólt, a 30-23-ra elveszített második találkozón három találatot jegyzett. Djurdjina Malovic már nagyon várta a montenegrói válogatott edzőtáborát, a balkáni gárda nem játszott mérkőzést a héten. Ivana Djatevska Észak-Macedóniát képviselheti az év végi Európa-bajnokságon és az arra történő felkészülés során.

SZKKA
Folytatná örömteli menetelését az SZKKA
Forrás: SZKKA


A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia alakulata eddig hibátlan az NB I.-ben, három meccséből mindhármat megnyerte. A Békéscsabát (39-36) és a Kisvárdát (30-21) hazai pályán, míg a Dunaújvárost idegenben (27-34) verte Bo Rudgaard együttese. Szombaton következik az eddigi legkeményebb erőpróba a két győzelemmel és egy vereséggel rendelkező DVSC otthonában. 

– A DVSC egy nagyon kemény ellenfél – fogalmazott az SZKKA trénere a csapat közösségi oldalán. – Gyorsan és erőteljesen, sokféle variációval játszanak. Mindent bele kell adnunk ezen a meccsen: fel kell vennünk a fizikai harcot, és hatékonyan kell kihasználnunk a lehetőségeinket. LÉnyeges, hogy megőrizzük az előző meccsen mutatott stabil védekezést és magas tempót diktáljunk, minimalizálva a hibákat. Izgatottan várjuk a kihívást és erősen hiszünk magunkban. 

További hír az SZKKA-val kapcsolatban, hogy Pankotai Luca a Komáromhoz igazolt, míg Hornyák Panna kettős játékengedéllyel szintén Komáromban folytatja. Pankotai 2023 nyarán az egri Eszterházy csapatától érkezett Szombathelyre. A 25 éves játékos sérülés miatt az előző idény szinte teljes egészét kihagyta, de közben egészen mostanáig utánpótlásedzőként (tavaly U9, idén U10) segítette a vasi klubot. Felépülése után a nyári edzőmeccseken kapott szerepet, de az NB I-es szezonban nem lépett pályára. A szintén tavaly nyáron érkező, szlovák-magyar kettős állampolgársággal rendelkező 20 esztendős Hornyák pedig kettős játékengedéllyel lesz a Komárom játékosa.

SZKKA
Távozik az SZKKA fiatalja, Pankotai Luca
Forrás: SZKKA

– Először is szeretném megköszönni ezt az utazást, amit átélhettem a csapattal, igaz leginkább külső szemlélőként, de így is örök emlék marad. Rövidebbre sikerült az itt létem mint ahogy gondoltam, de mindennek megvan az oka. Nehéz döntés elé állított az élet, mivel a saját karrierem építésében benne van a megfelelő játéklehetőség, de most úgy alakult, hogy ezt a lehetőséget máshol kell megragadnom. Rengeteg mindent tanultam a kicsit több mint egy év alatt, amíg itt voltam. Fáj a búcsú, hiszen nem így kalkuláltam. Nehéz volt a gyerekeket is elengedni, hiszen bennük olyan szeretet van és kötődés, de megígértem nekik, hogy ha olyan helyen játszanak és az időm engedi mindenképp megnézem őket. Most is büszke vagyok rájuk, de abban a helyzetben még büszkébb leszek. A felnőtt csapatot is mindenképp követni fogom és meccsre is szeretnék majd kimenni. A legfontosabb szó, amit mondhatok az a köszönöm. Köszönöm a szurkolóknak, hogy támogattak a sérülésem alatt is. Köszönöm a klubnál dolgozóknak, hogy bármilyen kérdéssel/kéréssel fordulhattam hozzájuk. Köszönöm a felnőtt stábnak, hogy segítettek a fejlődésben. Köszönöm a csapatnak, hogy itt lehettem és rengeteget tanulhattam. Köszönöm a szülőknek, hogy támogattak és megértőek voltak. Köszönöm a gyerekeknek, hogy velük minden edzésen feltöltődhettem és ennyire szerettek – fogalmazott Pankotai Luca.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában