Hamarosan elkészül a kiszélesített Bartók utca

3 órája

Már javában zajlik Répcelak idei legnagyobb beruházása - fotók

Több nagy volumenű projekt fut egyszerre Répcelakon: hamarosan elkészülnek a Bartók Béla utca munkálatai, ezen kívül még négy utca újul meg. Nemsokára pedig indul a művelődési ház és az iskolai tornaterem energetikai korszerűsítési beruházása is.

Polgár Patrícia

Korábban beszámoltunk róla: idén a város Élhető Répcelak programja részeként 600 millió forintból újulhatnak meg utak Répcelakon a TOP Plusz támogatásával. Ennek a beruházásnak a része a Bartók Béla utca „teljes átszabása”. A város legrégebbi utcájáról már az első írásos oklevelek is említést tesznek, így nem meglepő: a több száz évvel ezelőtti igényekhez keskeny utca épült. Ez a mai kor követelményeinek már kevésbé felel meg, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy a támogatás segítségével kiszélesítik az utca útburkolatát, emellett kétoldalt kerékpársávot és járdát építenek. Az út széli parkolásból kiszoruló autósok számára az utca elején parkolót létesítenek.

Répcelakon több nagy beruházás fog együtt zajlani: ezek közül az egyik legnagyobb a Bartók Béla utca útburkolatának kiszélesítése.
Répcelakon több nagy beruházás fog együtt zajlani: ezek közül az egyik legnagyobb a Bartók Béla utca útburkolatának kiszélesítése.
Fotó: Winkler Krisztina

A kivitelezés júniusban kezdődött meg az optikai kábel fektetésével és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésével. - Jelenleg hetven százalékos készültségben van az utca, az aszfaltozás várhatóan november végéig elkészül – tudtuk meg Szabó József polgármestertől, aki azt is hozzátette: szintén a projekt részeként elkezdődtek a sportcsarnok körül munkálatok. A projekt részeként megújul még a Vízmű utca, valamint a József Attila, az Arany János és Csánigi utcák is.

Fotó: Winkler Krisztina

A 600 milliós beruházás mellett 257 millió forintot kap még a város a művelődési ház és az iskolai tornaterem energetikai korszerűsítésére. Ennek a projektnek csütörtökön tartották meg a munkaterület átadását.

Fotó: Winkler Krisztina

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában