Gyémántdiploma

2 órája

60 év alatt generációkkal szerettette meg a tesit mindenki Dixi nénije

A Vasvári Általános Iskolában köszöntötték Kiss Ilona tanárnőt, mindenki Dixi nénijét, aki 60 éve végzett a Testnevelési Egyetemen. A gyémántdiploma átvétele mellett tanácsokat is adott fiatal kollégáinak a fáradhatatlan pedagógus.

Csabai Bernadett

A gyémántdiploma átadóján Sejberné Szabó Marianna és Kiss Ilona

Forrás: VN/Vasvári Általános Iskola

Idén októberben meghitt összejövetelre gyűltek össze a Vasvári Általános Iskola jelenlegi és egykori tanárai, ahol külön köszöntötték a nemrég gyémántdiplomáját átvevő Kiss Ilonát, akit a városban mindenki csak DIXI néniként ismer. A gyémántdiploma átvétele meghitt hangulatban zajlott.

A gyémántdiploma átadóján Sejberné Szabó Marianna és Kiss Ilona
A gyémántdiploma átadóján Sejberné Szabó Marianna és Kiss Ilona

Mit jelent a gyémántdiploma?

Az egykori testnevelő tanárnő 60 éve szerezte meg diplomáját a Testnevelési Egyetemen. A gyémántdiploma igazi ritkaság, amit azok a pedagógusok kapnak meg, akik hat évtizeddel ezelőtt vették át a diplomájukat, és életük nagy részét a tanításnak, a diákoknak szentelték. 

Az ünnepségen Sejberné Szabó Marianna igazgatóasszony meghitt szavakkal köszöntötte a gyémántdiplomás kollégát, akinek hosszú pályája alatt generációk sorát inspirálta. DIXI néni is megosztott néhány gondolatot a jelenlévőkkel. Mesélt a régi idők pedagóguspályájáról, a tanítás változásairól és kihívásairól, és tapasztalataival, tanácsaival látta el a fiatalabb kollégákat.

A Testnevelési Egyetemtől Vasvárig

Egy korábbi interjúban a gyémántdiplomás pedagógus elárulta:  Kámban született, 1956-60 között a járt a Vasvári Gimnáziumba. Érettségi után innen ment Budapestre a Testnevelési Főiskolára. Kiss Ilona célja mindig a sport megszerettetése, a mozgásgazdag életmód népszerűsítése, az egészséges életmódra nevelés volt.

Testnevelőként, munkaközösség vezetőként, a diáksport bizottság elnökeként a versenyzési lehetőségeket biztosított, nevelte az utánpótlást. Sokat tett a gyerekek szabadidős programjaiért. Megszállottként alakította a diákok túraprogramjait, évtizedekig évközi túrákat, táborokat, vándortáborokat szervezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában