Jogos aggodalmak

1 órája

Félelem és reszketés az egyik vasi egészségházban: az orvosokat megbecsülni kell, nem becsmérelni!

A csepregi szülők joggal aggódnak és bizakodnak, hogy az egészségházban a minapi szóbeli atrocitásnak nem lesz folytatása. Horváth Zoltán polgármester szerint az orvosokat megbecsülni kell, és nem becsmérelni, mert nagy szükség van a munkájukra.

Horváth László

Mint azt megírtuk, ijesztő jelenetek történtek a csepregi egészségházban. Az egyik gyermek szülei és rokona rugdosták az ajtót, bementek a rendelőbe, kiabáltak az orvossal. Sőt, gyilkosnak is nevezték. Nemcsak az orvos és az asszisztens, hanem a váróban édesanyák és gyermekeik is megijedtek, döbbenten, félelemmel követték az eseményeket. Felmerülhet a közfeladatot ellátó személy rágalmazása is, továbbá akadályozták a szakszemélyzetet a munkájukban. Kérdés az is, miért nem lehetett megbecsülni az orvos munkáját?

Megbecsülni
Megbecsülni az orvosok munkáját. Félelem és reszketés volt a csepregi egészségházban!

A szülők aggodalma már csak amiatt is jogos, hiszen a gyerekorvosi szakellátást a városban helyettesítéssel oldották meg.

Horváth Zoltán polgármestert többen is megkeresték az esettel kapcsolatban, ugyanis a helyiek körében gyorsan híre ment a történteknek. 

- Mindenkit igyekeztem megnyugtatni – kezdte a városvezető.

 Jelen helyzetben, amikor hiány van a gyerekorvosokból, az orvosokat megbecsülni kell, nem becsmérelni - emelte ki. 

Sajnos, vannak olyan helyzetek, amelyekre nem lehet felkészülni, de sajnálatos módon megtörténnek. Ami történt, kezelnünk kell. Több hónapnyi egyeztetés, tárgyalás után tudtuk megoldani a szakorvosi ellátást. Nem lehetünk eléggé hálásak, hogy helyben biztosított a rendelés, a csepregieket helyben fogadja az orvos. Nagy eredmény, hogy ez energetikailag teljesen felújított egészségház rendelője nem üres, ott orvos dolgozik. Érthető tehát az aggodalom és a félelem, hogy az orvosunk esetleg meggondolja magát. A legfontosabb, hogy az ilyen estek többet ne forduljanak elő 

- foglalta össze lapunknak Horváth Zoltán. A polgármestertől megtudtuk azt is, az önkormányzat saját forrásból kiegészítve biztosítja, hogy a 14 éven aluli gyermekek szakorvosi ellátást kapjanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában