nadasdy-kert-sarvaron

3 órája

"A Nádasdy-kert hat-alma” - gyümölcsöt hozott az összefogás Sárváron

Két évvel a megnyitását követően ismét fejlődött a Nádasdy Közösségi Kert. A Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület kertjében egy diófát is elültettek a csöngei-kenyeri tűzvész emlékére.

Polgár Patrícia

Mint azt az egyesület a honlapján írja, 2022 júliusában rendezték meg az I. Várrun közösségi futást. A nevezési díjakból befolyt összegből, illetve a Pro Filii Alapítvány támogatásának köszönhetően már abban az évben őshonos magyar facsemetéket ültettek el az 1000 négyzetméteren megvalósult Nádasdy Közösségi Kertben.

Közösségi napot tartottak a Nádasdy Közösségi kertben: a kert tovább szépült és faültetéssel megemlékeztek a Csönge és Kenyeri térségében tomboló tűzvészről is.
Közösségi napot tartottak a Nádasdy Közösségi kertben: a kert tovább szépült és faültetéssel megemlékeztek a Csönge és Kenyeri térségében tomboló tűzvészről is.
Fotó: Unger Tamás

"A Nádasdy-kert hat-alma"

A kert az elmúlt két év lelkes gondozását meghálálta: idén megérkeztek az első gyümölcsök a benne élő egyik almafára, megszületett „a Nádasdy-kert hat-alma” – mondták viccesen. A Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület tagjai szombati közösségi napjukon tovább folytatták a kert szépítgetését: további fákat ültettek, a kert közepén kialakítottak egy “kerengő utat”, sőt magaságyások és kerti kiülő pavilon is épült. Eközben az asztaloknál készült a zsíros kenyér, kenték a palacsintát, a gyerekek pedig vidáman játszadoztak a zöldben.

A közösségi napon részt vett dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere, aki elmondta: az egyesület közösségének ereje jó példát mutat a városban élők számára.

A kenyeri tűzvész emlékére fát ültettek

Az egyesület csatlakozott a megyei faültetési akcióhoz, amelyben arra a nagy tűzvészre emlékeznek, amely Csönge és Kenyeri települések között pusztított szeptemberben. Diófát ültettek, mert mint vallják, a fa nem csupán impozáns és időtálló, de hőálló képessége miatt szimbóluma a kitartásnak és a túlélésnek is – tökéletes választás egy olyan esemény emlékére, amely a tűzvész pusztító erejét idézi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában