Korabeli viselet

3 órája

Reneszánsz forgatag volt Vépen

Az idén is sokan öltöztek reneszánsz ruhába – ezúttal a művelődési ház udvarát népesítették be a korabeli viseletekbe bújt városiak. A művelődési ház és a Vépi Értéktár Bizottság Mindszent havának 13. napján, azaz október 13-án, vasárnap hívta reneszánsz forgatagba a város népét.

Tóth Katalin

Rózsa Hajnalka polgármester és Horváth Péter alpolgármester vezették a rendezvényt nyitó jelmezes menetet – a ruhákat a karneváli jelmeztárból kölcsönözték a szervezők. Hosszú hetek óta készült reneszánsz táncokkal a fellépésre a Horváth Lászlóné Ilona vezette szenior örömtánccsoport – nagy sikert arattak koreográfiáikkal. 

Reneszánsz ruhákban
Reneszánsz forgatag a művelődési ház udvarán
Fotó: Facebook

Évek óta visszatérnek a vépi forgatagba a pécsi reneszánsz fúvósok, a Daniel Speer Brass. Hangszerbemutatójukat, rézfúvós kamaramuzsikájukat most is sokan hallgatták. 

Daniel Speer Brass

A legkisebbek kosaras körhintába ülhettek és Paprika Jancsi (Czirok Tamás) az idén is elhozta nekik bábszínházát. Linka Sándor logikai, egyedi fajátékai hosszan marasztalták a sátor alá betérő gyerekeket, felnőtteket. A kocsmasátorba térhettek be, akik megszomjaztak, a nyugdíjas klub tagjainak finom süteményei pedig megédesítették a délutánt. A gencsapáti Félnótás férfi népdalkör vasi népdalokkal, bordalokkal készült – a jó hangulatú közös nótázás után egy pohár borral koccintottak a program végéig kitartó városiak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában