Zöld vállalások: a vállalatok úgy érzik, teljesíteni tudják klímavédelmi céljaikat

A vállalatok túlnyomó része úgy véli, hogy teljesíteni tudja klímavédelmi vállalásait, de a többségüknél ez még évtizedekig eltarthat, derül ki az egyik tanácsadócég (EY) felméréséből.

Vaol.hu

A nemzetközi tanácsadó cég felmérése szerint Magyarországon a vállalatok csaknem 70 százaléka biztos abban, hogy komoly változásokat érhet el a fenntarthatóság érdekében, majdnem minden második növelte is tavalyhoz képest az erre szánt összeget. Ugyancsak mintegy 70 százalék azok aránya, akik 2040 és 2050 között látják teljesíthetőnek zöld vállalásaikat, írták.

A közlemény szerint megéri környezetvédelmi célokat kitűzni, a belföldi cégvezetők 82 százaléka ugyanis arról számolt be, hogy az ebből eredő fogyasztói-társadalmi megbecsülés együtt járt a pénzügyi eredmények javulásával. Hozzátették ugyanakkor, hogy a fenntarthatósági fejlesztéseket számos körülmény akadályozhatja, ezek közül a visszajelzések alapján a cégen belüli együttműködés hiánya a legáltalánosabb. A cég rámutat, hogy a zöld vállalások elmaradásának versenyhátrány lehet a következménye, akár a befektetők is elfordulhatnak az ilyen cégektől, ezért mindegyiküknek a belső folyamatok fejlesztését ajánlják. Az EY felméréshez világszerte 520 vállalat fenntarthatósági felelősét kérdezték meg. Magyarországra most először terjesztették ki az adatgyűjtést, amelyhez ötven belföldi céget kerestek meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában