Kosárlabda

2024.05.29. 14:05

Falco: Benke és Krivacsevics távozik

Benke Szilárd és Krivacsevics Márk is távozik a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapatától - Benkét marasztalta a bajnokcsapat.

Tóth Gábor

Krivacsevics Márkó és Benke Szilárd

Benke Szilárd egy év franciaországi légióskodás után a 2023/2024-es szezonra tért vissza Szombathelyre. A 29 éves válogatott bedobó a Falco-mezben eltöltött négy szezonjában 152 tétmérkőzést játszott, három bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett a csapattal - főszereplő volt a sikerekben.  A mögöttünk hagyott bajnokságban összesen 35 mérkőzésen lépett pályára. A magyar bajnokságban átlagban 22,5 percet töltött a parketten, és ez idő alatt 10,5 pontot, 2,8 lepattanót jegyzett. A Bajnokok Ligája csoportkörben öt mérkőzésen,  25,2 percet, 7,8 pontot, 2,6 gólpasszt átlagolt. A Falco szerette volna megtartani kulcsemberét, ám Benke a távozás mellett döntött.

Benke Szilárd mellett Krivacsevics Márkó is távozik Szombathelyről. A 27 esztendős magasmeber az elmúlt két szezonban két bajnokságot és egy kupát nyert a csapattal - összesen 68 alkalommal húzta magára a sárga-fekete mezt. Az idei szezonban 10 perc feletti játékidő alatt 4,5 pontot és kereken 3 lepattanót átlagolt. A playoff során új szerepkörben, kezdőként is számolt vele Milos Konakov vezetőedző - ezen a 10 mérkőzésen átlagban 10,8 perc, 3,2 pont, 3,6 lepattanó került fel a statisztikai lapjára. Krivacsevics hasznos kiegészítőembere volt a Falcónak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában