Kosárlabda

2024.06.24. 10:35

Egis Körmend: új edző érkezett

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokságban szereplő Egis Körmend nyári felkészülése a 49 éves rutinos tréner, Forray Gábor irányítása alatt kezdődik meg - jelentette be a Rába-parti klub közösségi oldalán.

Sütő Dániel

Forray Gábor

Forrás: NS

Fotó: Árvai Károly

Forray Gábor (akit a hazai kosárlabda társadalom csak “Fofó”-nak becéz) immáron 17. éve a magyar élvonalban tevékenykedik. Éveken keresztül az utánpótlás-válogatott, illetve 10 éven keresztül Stojan Ivković szövetségi kapitány munkáját segítette a magyar válogatott csapatánál. Ezáltal Ferencz Csaba - aki egyébként a következő szezonban is az Egis Körmend színeiben lép pályára - közelebbről is ismeri leendő vezetőedzőnket. 
- Örülök neki, hogy Fofó csatlakozik a csapatunkhoz. Most egy olyan szezon következik, ami az újjáépítésről fog szólni, minden tekintetben. Ehhez tökéletes lesz Fofó személye, tíz éven keresztül dolgoztunk együtt a válogatottnál, egy nagyon felkészült edzőnek tartom és biztos vagyok benne, hogy segíteni tud a csapatnak, klubnak, jól fogunk tudni együtt dolgozni - fogalmazott Ferencz Csaba.

Fofó 2005-től 15 éven keresztül a kecskeméti kosárlabda sikereiért dolgozott, majd 2020-2021-es szezonban az Arconic-Alba Fehérvár csapatát irányította, akkor az alapszakasz az ötödik helyén végeztek. 2021 nyarán visszaigazolt Kecskemétre, ahol vezetése alatt a 2021-2022-es szezonban a Magyar Kupában bronzérmet szereztek, majd egészen az elődöntőig meneteltek a bajnokságban, ahol éppen a Körmend ellen mérkőztek meg a döntőbe jutásért. Nagy párharcban 3-2-re a piros-feketék jutottak tovább, a Kecskemét a negyedik helyen zárt. A 2022-2023-as szezonban a Magyar Kupában a legjobb négybe jutottak, illetve az alapszakasz hatodik helyén tudtak zárni. A 2023-2024-es idényben decemberben távozott a kecskeméti klub vezetőedzői posztjáról és scouterként folytatta munkásságát. 2007-2010-2011-ben utánpótlás, 2022-ben pedig felnőtt szinten az NSO év kosárlabdaedzője díjat kapta.

Forray Gábor
Fotó: Árvai Károly / Forrás: NS

Fofóval 3 éves kontraktust írt alá az Egis Körmend, amelynek fontos kitétele volt, hogy a teljesítményre vonatkozó feltételeket elfogadta. A vasi klub nem engedheti meg magának, hogy eredménytelensége esetén milliókat fizessen végkielégítésre, az edző ebben abszolút megértő volt és bízik önmagában, az elvégzett munkában és a csapatban annyira, hogy az erre vonatkozó feltételeket elfogadta. Hosszútávú koncepcióban gondolkodnak a klubnál, a szabályok változása miatt a fiatalok beépítése is kiemelkedő feladata lesz az edzőnek.

A körmendi kosárlegenda, Ferencz Csaba - aki nemrégiben ünnepelte 39. születésnapját, illetve túl van 7000. dobott pontján - úgy döntött, hogy még egy évig biztosan a Körmend csapatát erősíti a következő szezonban is. Az új légiósszabály, a megváltozott NB I.-es erőviszonyok, illetve a klub szűkös gazdasági helyzete - és nem utolsó sorban Fepu kivételes klubhűsége - is nagyban hozzájárult, hogy a következő szezonban is a Rába-partiaknál pattogtasson.

Ferencz Csaba (labdával)
Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport


- Az elmúlt szezon nagyon nehéz, rendkívül stresszes volt számomra elég sok dolog miatt. Olyan eredményt értünk el, ami nagy csalódás volt mindenki számára, teljesen mindegy, hogy mik voltak ennek az okai. Sokat gondolkodtam az elmúlt pár hónapban azon, hogy folytassam a játékot, vagy valami mást csináljak. Végül úgy döntöttem, hogy folytatom, mert nem így szeretném lezárni a pályafutásomat, hanem pozitív “szájízzel” - zárta szavait Fepu, akinek kontraktusa egy évre szól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában