Helyi sport

2024.07.07. 11:18

Bajnoki cím után irány a Szuperliga!

Megnyerte az NB I. Nyugati-csoportját a Balogunyom TK tekecsapata, amely így ősszel ismét a Szuperligában szerepelhet.

Pum András

20211120 Balogunyom Balogunyom Teke Klub csapatfotózás Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: Svajda Győző

Fotó: Szendi Péter

Az őszi szezont a harmadik helyen zárta a balogunyomi csapat, viszont tavasszal a bajnokság vége előtt két fordulóval megelőzte az addigi első Nagymizdót és 14 győzelemmel, három döntetlennel, öt vereséggel, 31 ponttal megnyerte a teke NB I. Nyugati-csoportját.
– A bajnokság előtt egy játékost, Kuslics Gergelyt igazoltuk Répcelakról, aki mind emberileg, mind játéktudásban nagyszerűen beulleszkedett csapatunkba – mondta Svajda Győző, a Balogunyom TK edzője. – Célunk a dobogó elérése volt, sajnos ősszel példátlan sérüléshullám sújtotta a gárdát, Cserei Gábor és Svajda Zoltán hónapokra kidőlt, volt, amikor az ifjúsági játékosnak kellett a felnőtteknél szerepelnie. Az őszt három ponttal lemaradva az elsőtől a harmadik helyen zártuk. Tavaszi sorsolásunk nehezebb volt az őszinél, hiszen odahaza öt, idegenben hat bajnokit játszottunk. Tavasszal mégis egyenletesebben és jobban szerepeltünk, hazai környezetben és idegenben összesen 3400 fa feletti átlagot hoztunk – ami a két NB I.-es csoportot nézve a legjobb teljesítmény. A legjobb meccsünk a 20. fordulóban lejátszott oroszlányi 4:4 volt. Két meghatározó játékosunk nélkül utaztunk el, mégis sikerült döntetlent játszanunk – ez a meccs volt a fordulópont, lépéselőnybe kerültünk, az élre álltunk és már nem is engedtük ki kezünkből az első helyet. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, a csapategységben volt az erőnk, sokat fejlődtek játékosaink. Viszont meg kell említenem Kuslics Gergelyt, aki az egyéni országos bajnokságban a döntőbe jutott és a 12. helyen végzett. Ifjúsági játékosunk, Tóth Levente pedig a magyar serdülő válogatott tagjaként a breznói Európa-bajnokságon tandemben bronzérmes lett. Másfél éve játsszuk hazai meccseinket Répcelalon, belakjuk a pályát, köszönettel tartozunk a Répcelaki SE-nek a lehetőségért és Kiss Zsolt edzőnek, aki nagyon sokar segít nekünk.
– Ami a felkészülést illeti, július 16-án kezdjük a munkát, heti kétszer edzünk – folytatta Svajda Győző. – Kétszer megmérkőzünk a Fülöp Borozóval, egyszer a Répcelakkal, részt veszünk a Savaria Kupán is. Egy új játékosunk van, Szabó Attilát Répcelakról igazoltuk le. Ificsapatunk pedig bronzérmes lett a bajnokságban, rájuk is büszkék vagyunk!

balogunyom_csapatkep_teke_szp_vn_09
Svajda Győző, a Balogunyom edzője
Fotó: Szendi Péter


 

A Balogunyom bajnokcsapatának kerete (azon játékosok, akik a szezon során szerepeltek az NB I.-es felnőttcsapatban): Virág Bence, Horváth Márton, Kuslics Gergely, Svajda Zoltán, Józsa Gábor, Biró Benjámin, Doma Attila, Horváth Flórián, Cserei Gábor, Gáspár Ervin, Völgyi Ádám, Tóth Levente. 
 

Az NB I. Nyugati-csoport 2023/24-es idényének dobogósai: 1. Balogunyom 34 pont, 2. Oroszlány 29, 3. TOPIDO Nagymizdó 29. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában