Kosárlabda

2024.07.08. 10:46

Egis Körmend: megvan a második légiós is

Az amerikai születésű Dischon Thomas is a Rába-parton pattogtat a következő szezonban.

Sütő Dániel

Dischon az észak-karolinai Durham városában született 2000-ben - tájékoztatott az Egis Körmend hivatalos közösségi oldala. A kosaras a Colorado State egyetemi csapatában mutatkozott be az NCAA-ben, majd az ezt követő két szezonban már a Montana Grizzlies-t erősítette. Legutóbbi szezonjában 12 pontot, illetve 5.5 lepattanót átlagolt meccsenként egy blokkot kiosztva. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy tripladobásait 40,8%-al értékesítette. 
Forray Gábor vezetőedző bizakodó az újdonsült játékossal kapcsolatban. 

Dischon Thomas
Forrás: Kevin M. Cox/AP


- Dischon Thomas, becenevén "D.T.", aki egy 207 cm magas, 105 kg súlyú játékos - fogalmazott a vasi piros-feketék trénere. - Dischon egy mozgékony magasember, posztjához képest átlag feletti dobó, alsó poszton technikailag képzett, intelligens játékos. Abszolút megfelel a mai modern kosárlabda követelményeinek, ami ebben a szerepben elvárható. Védekezésben tudja kamatoztatni mozgékonyságát a periméteren, de a palánk alatt is felveszi a test-test elleni harcot. Fontos szempont volt a kiválasztásnál hogy alapemberünkkel Durázi Krisztoferrel kompaktak legyenek. D.T. Érkezésével több szerkezetben is tudunk majd játszani. Nagyon sok taktikai variációs lehetőséget ad nekünk az új érkező - zárta szavait Forray Gábor. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában