Forma-1

2024.07.19. 13:45

Magyarországon a száguldó cirkusz: megjósolhatatlan ki nyer

Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj, ahol akár több riválisa is borsot törhet a Red Bull holland címvédőjének orra alá.

Sütő Dániel

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtti napon a mogyoródi Hungaroringen

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az idei szezonban egyelőre korántsem jellemző az a hatalmas fölény, melynek eredményeként a 26 éves Verstappen 2022-ben és tavaly is nagyon magabiztosan tudta elhódítani pályafutása második és harmadik vb-címét. A holland kiválóság jól kezdte az idényt, öt futamból négyet megnyert, ám azt követően a fejlesztési versenyben közelebb került a Red Bullhoz és a Ferrarihoz a McLaren, ráadásul az előző két hétvégén a Mercedes szintén képes volt újra versenyt nyerni. Verstappennek az utóbbi hónapokban már az időmérőkön is akadtak gondjai, ugyanis hiába szerezte meg a pole pozíciót az idény első hét nagydíján, azóta ötből csak egy alkalommal rajtolhatott az első helyről. Ennek azért is lehet jelentősége, mert a Hungaroringen meglehetősen nehéz előzni. 

VERSTAPPEN, Max
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtti napon a mogyoródi Hungaroringen 
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Hamilton Hungaroring-specialistának tekinthető: Mogyoródon nyolcszor nyert már, kilencszer pedig az első rajtkockát is megszerezte. Russell ugyancsak titkos favorit lehet. A Mercedes egyértelműen versenyképesebbé vált az utóbbi hónapokban. Mindenképpen figyelemreméltó a McLaren duója is: a 24 éves brit Norris tavaly második volt a Hungaroringen, idén pedig Miamiban karrierje első sikerét aratta. Csapattársa, a 23 esztendős ausztrál Oscar Piastri is egyre jobb teljesítményt mutat. A formahanyatlással és az autó versenyképességével is bajlódó Ferrarinak vélhetően nem lesz könnyű hétvégéje. 
A Magyar Nagydíj időmérő edzése szombaton 16, a 70 körös futam pedig vasárnap 15 órakor kezdődik. VN

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában