Eredmények

2024.08.26. 13:22

Kick-box: egy tucat vasi harcos a hazai utánpótlás vb-n

Az év legjobban várt legrangosabb kick-box viadalán, a fővárosban rendezett utánpótlás világbajnokságon mindhárom kiemelkedő vasi klubunk képviselteti magát. A Controll SE nyolc, az Agrobio Classic Kick-Box és Box Klub három, míg a körmendi Castrum Sec-Dinamica egy harcost indít.

Sütő Dániel

 Augusztus utolsó hetében a nemzetközi és a honi kick-box élet legnagyobb rendezvényére kerül sor Budapesten a BOK (Budapesti Olimpiai Központ) csarnokban. Itt rendezik meg a junior és a gyermek kick-box világbajnokságot, amelyen 68  ország 2255 versenyzője 3092 nevezéssel indul majd el. 
Pénteken és szombaton megérkeztek a csapatok a viadal helyszínére, ahol regisztráció, mérlegelés ill. orvosi vizsgálat várt rájuk. Vasárnap tartották a hivatalos értekezletet, a bírók továbbképzését és eligazítását és a hivatalos sorsolást. Hétfőn délelőtt 9 és 10 óra között tartották a hivatalos megnyitó ünnepséget a BOK csarnokban, majd 10.30-tól kezdve egészen este 19 óráig zajlottak a selejtezők az első versenynap részeként. A résztvevő országok szövetségi elnökeinek fogadást rendeztek.

Kick-boxolók
A Controll SE nyolc kick-boxolót indít
Forrás: Controll SE


Kedden folytatódnak a selejtezők csakúgy, mint szerdán és csütörtökön. Pénteken kerül sor a döntők és az eredményhirdetés első részére. Szombaton pedig a döntők második részét bonyolítják le 10 órától.
A szombathelyi Controll SE nyolc válogatott versenyzővel vesz részt a hazai rendezésű vb-n. Már az elmúlt években is látszódott, hogy a Controll SE kick-box szakosztálya a tatami szakágak mellett egyre több versenyzőt tud a ring szakágakban a válogatottba juttatni. Jelen állás szerint a vb-n hat versenyző full-contact szabályrendszerben, kettő pedig a light- és kicklight szabályrendszerben indul. A controllos sportolók az egész nyarat végigedzették, tudatosan és alázatosan készültek az év legrangosabb versenyére. Az egyesület szakemberei azt remélik, hogy ez eredményekben is megjelenik majd a ringben és a tatamin is.

Kick-box
Az Agrobio kick-boxolója, Bedi Miklós
Forrás: Agrobio Classic Kick-Box és Box Club


A szintén szombathelyi Agrobio Classic Kick-Box és Box Club három versenyzővel képviselteti magát a budapesti világbajnokságon. Polgár Patrícia kadet II.-es korcsoportban +65 kg-ban light-contactban méreti meg magát. Kárász Lilia junior 60 kg-ban, Bedi Miklós pedig junior 63 kg-ban pointfighting szabályrendszerben indul.

Kixk-box
A körmendiek kick-boxolója, Horváth Szabolcs 
Forrás: Castrum Sec-Dinamica SE Körmend


A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend kick-box szakosztály kiválósága, Horváth Szabolcs full-contact szabályrendszerben küzd a budapesti világbajnokságon. A Rába-partika fiatal versenyzője gond nélkül átesett a mérlegelésen és a regisztráción.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában