Kezdődik!

2024.08.14. 19:00

Vármegyei I. osztály: 13 csapat rajtra kész

A hétvégén rajtol a 2024/2025-ös szezon a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban – csak 13 gárda kezdi a pontvadászatot.

Tóth Gábor

A vármegyei I. osztályban komoly változás történt a nyáron: az eddigi 16 helyett csak 13 gárda alkotja a mezőnyt. A Bük és a Nádasd kiesett – és bár mindkét csapat fel lett kérve az I. osztályú szereplésre, egyik sem vállalta. A Táplán pedig a visszanevezett a vármegyei III. osztályba. Új csapat az ISA Haladás (Illés Sport Alapítvány) – amely tulajdonképpen a tavaly veretlenül bajnoki címet nyert Szombathelyi Haladás II. helyét veszi át. Feljutó pedig nem volt – az északi csoportban bajnok Gércének nem volt licence, a déli aranyérmes Újperint pedig nem vállalta az osztályváltást. Vármegyei I.-es licenccel még a Rum és az Egyházasrádóc rendelkezett, mindkét klub fel is lett kérve a vármegyei I.-es szereplésre, de mindkét egyesület maradt a II. osztályban. Újdonság, hogy idén lesznek néha bajnoki mérkőzések péntekenként is.


– Teljesen új csapatot kell felépítenünk – jelezte Horváth András, az ISA Haladás edzője, aki tavaly a Szombathelyi Haladás II. gárdájával nyert bajnoki címet. – A tavalyi jó szereplésünk eredményeképpen ugyanis 11 játékosunk is távozott, közülük tízen az NB II.-be igazoltak. Pruska Dániel Takács-Földes Olivér és Mohos Barnabás Szegeden, Stifter Patrik és Kostyák Rajmund Szentlőrincen, Kopácsi Áron, Garai Zétény, Frák Marcell és Szvoboda Dániel Ajkán, Katona István Kazincbarcikán folytatja a pályafutását. Míg Horváth Arnold az NB III.-as Haladásba igazolt. Vannak érkezők is, zömében nálunk nevelkedett játékosok tértek vissza: Balogh Ferenc és Illés Bence Sopronból, Szabó Bence Csornáról, Kozári Norbert a ZTE II.-ből, Horváth Hunor a Veszprémből, az erdélyi magyar Fehér Szilárd a román harmadosztályból, míg az ukrajnai magyar Bukreiev Maksym a Kisvárda II.-ből igazolt hozzánk. Néhány hét felkészülés után még nehéz megítélni, de úgy vélem, hogy az idei csapat hasonló erőt fog képviselni, mint a tavalyi. És nem beszélek mellé: szeretnénk ismét megnyerni a bajnokságot, szeretnénk feljutni az NB III.-ba. Ebben a versenyfutásban szerintem a Király és a Sárvár lesz a legfőbb riválisunk, e remek csapata van a Szentgotthárdnak is, és ahogyan hallom, ütőképes társaság formálódik Körmenden is. Sajnos csak 13 csapatos a mezőny, ráadásul rögtön szabadnappal kezdünk – de úgy is csak a szezon végén hirdetnek bajnokot!


– Kissé azért átalakult a keretünk a nyáron – árulta el Hegyi László, a tavalyi ezüstérmes Király SE trénere. – A kulcsemberek közül Potyi Gábor és Csákvári Zsolt visszatért Sárvárra, míg Fábián Bálint és Horváth Alex az NB III.-as Haladásban folytatja. Új szerzemény az Ausztriából hazatérő, korábbi Haladás-játékos Németh Milán – aki még kisebb izomsérüléssel bajlódik –, Mátyás Róbert Balatonalmádi után választott minket, míg Szemes Bálintot és Szentkirályi Gergőt a HVSE utánpótlásából igazoltuk. A felkészülésünk jól sikerült, jó csapatok ellen játszottunk edzőmeccseket – erőnlétben és taktikában is ott tartunk, ahol ilyenkor tartanunk kell. A célunk a dobogó – és továbbra is azért dolgozunk, hogy minél több saját nevelésű játékost építsünk be az első csapatba.


– Két távozóról, három érkezőről számolhatok be: Niksz Tamás Gyöngyöshermánban, Beke Bálint Ausztriában folytatja, míg Beke Pétert Csákányodoroszlóból, Balikó Bálintot Ausztriából igazoltuk, és ismét számíthatunk a Budapesten tanuló Németh Áron játékára – fogalmazott a tavalyi bronzérmes Alpok-Zirkon Vép VSE szakvezetője, Gombás Péter. – Jól dolgozott a csapat a felkészülési időszakban, jól sikerültek az edzőmeccseink, és sikerrel vettük az első fordulót a Magyar Kupa országos főtábláján – készen állunk a rajtra. Jó csapatunk van, ismét megcélozzuk a dobogót. De szerintem erősebb lett a mezőny, ahogyan hallom, több csapat is jól erősített – a Haladás, a Sárvár, a Király és a Cell biztosan nagy rivális lesz. 


Az 1. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Vasvár–Király, Csákánydoroszló–Vép, Sárvár–Söpte, Szentgotthárd–Rábapaty. Vasárnap, 17.30: Csepreg–Szarvaskend, Körmend–Celldömölk. Szabadnapos: ISA Haladás.

TG

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában