Kézilabda

1 órája

A Kisvárda ellen szárnyalhat tovább az SZKKA

A női NB I.-es kézilabda-bajnokság harmadik fordulójában szombaton 18 órától a Kisvárdát fogadja az eddig hibátlan SZKKA a Haladás Sportkomplexumban.

Sütő Dániel

 Talán még a legeltökéltebb, legfanatikusabb SZKKA-szurkolók sem gondolták, hogy csapatuk olyan repülőrajtot vesz, mint amit az első két fordulóban bemutatott. Mint ismert, az újonc Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia élvonalbeli együttese a nyitányon hazai pályán 39-36-ra gyűrte le a Békéscsabát, majd jött az ennél a nagy meglepetés, hiszen egy héttel később Dunaújvárosban brillíroztak a lányok, ráadásul úgy, hogy esélyt sem adtak a házigazda DKKA-nak és simán nyertek hét góllal (27-34). 

SZKKA
Az SZKKA hazai pályán gyarapíthatja pontjai számát 
Fotó: © Unger Tamás


A soron következő ellenfél szombaton az a Kisvárda lesz, amely csapat eddig egy győzelem mellett egy vereséget számlál. A Várdának nagyon ment a góllövés az első fordulóban, amikor is Esztergomban 27-19-re kapott ki. Egy héttel később az MTK ellen hazai pályán javítani tudtak a nyírségiak, akik szoros meccsen egyetlen góllal 29-28-re verték fővárosi riválisukat. Két megszerzett pontjával jelenleg a kilencedik a tabellán a nyírségi alakulat. Az SZKKA két új légiósa, Akiyama Natsumi és Ivana Djatevska is az előző szezonban még Kisvárdán kézilabdázott. 


– Nagyon örülök, hogy ilyen csodálatosan kezdtük a szezont, várom már a Kisvárda elleni mérkőzést – fogalmazott Akiyama Natsumi, az SZKKA japán légiósa. – Ez lesz az első alkalom, hogy korábbi csapattársaim ellen játszom, Célom, hogy megnyerjük a meccset, ezért igazoltam ide. A győzelem fontos, de annak is örülnék, ha a szurkolók izgalmas és jó színvonalú mérkőzést láthatnának. 


Ivana Djatevska szerint komoly fizikális meccs vár csapatára. 
– Ismerve az ellenfél néhány játékosát kemény, magas színvonalú mérkőzésre számítok sok küzdelemmel – mondta Ivana Djatevska. – Két győzelmünk után most ismt hazai pályán játszhatunk. Mindent megteszünk azért, hogy hat ponttal zárjuk ezt a hónapot – zárta szavait a játékos.SD    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában