Női labdarúgás

2 órája

Viktória: hosszú pécsi túra előtt

A női labdarúgó NB I. 5. fordulójában szombaton 14 órakor a Viktória FC a Pécsi MFC otthonában szerepel.

Pum András

Az újonc, Németh Zsolt irányította pécsiek két győzelemmel, egy-egy döntetlennel és vereséggel, hét ponttal a tabella 5. helyén állnak. 

A Viktória - Varró Veronika labdával - Pécsre látogat. Fotó: Unger Tamás

A piros-feketék a rajton otthon 0-0-ra végeztek a Szekszárddal, aztán 4-0-ra nyertek Szegeden, Pécsett 4-1-re kikaptak az MTK-tól, legutóbb pedig 4-0-ra nyertek az Astránál. A pécsiek nyáron megerősítették keretüket, a fehérorosz légiós, a házi góllövőlistát három góllal vezető Valeryia Belaya például eddig kifejezetten jó igazolásnak tűnik. A pécsiekhez hasonlóan a Viktória is jól kezdte a bajnokságot, a vasiak három meccsükből kettőt megnyertek, legutóbb pedig 0-0-ra végeztek a Budapest Honvéddal. Markó Edina csapata a bajnokságban egyedüliként még nem kapott gólt - igaz, a hatodik helyen álló szombathelyiek egy meccsel kevesebbett játszottak a többieknél. 

– Előzetesen elfogadtuk volna ezt a rajtot – szögezte le Markó Edina, a Viktória FC vezetőedzője. – Arra vagyok a legbüszkébb, hogy sikerült stabilizálni a csapat játékát, annak ellenére is, hogy a nyáron gyakorlatilag új védelmet és új együttest kellett építeni. Persze mindig van hová fejlődni, a következő hetek feladata,  hogy az elórejátékban is lépjünk még előre. Fontos, hogy képesek legyünk a kombinatív játékra és a kontrék elleni védekezésen is van mit csiszolnunk. Szóval sok még a tennivalónk. Ami a Pécset illeti, a mecsekaljaiak eddigi meccseit látva nehéz mérkőzésre számítok szombaton. A pécsiek csak az MTK-tól kaptak ki, de a fővárosiak főleg pontrúgásokból és Vágó Fanny megvillanásaiaból nyerték meg a találkozót. Masszív, egységes csapattal találkozunk és ugye előtte egy hosszú buszút vár ránk – de utóbbira semmit sem akarok fogni, hiszen ezt már megszoktuk. Dobó-Nagy Boglárka sérülése után ismét kerettag lesz, viszont Győri Kíra lebetegedett. A többi sérültünkre pedig továbbra sem számíthatunk. 
 

A forduló további programja. Szombat, 15.00: MTK–ETO FC Győr, Diósgyőri VTK–Kész-St. Mihály-Szeged. 16.00: Puskás Akadémia–Astra, Budapest Honvéd–FTC, Soroksár–Szekszárd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában