Labdarúgás

2024.09.15. 21:05

Magyar Kupa: elgázolta a Puskás Akadémia a Haladás VSE-t - fotók

A labdarúgó MOL Magyar Kupa . Fordulójában az NB I.-es Puskás Akadémia 7-0-ra nyert az NB III.-as Szombathelyi MÁV Haladás VSE otthonában.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi MÁV Haladás VSE-Puskás Akadémia FC 0-7 (0-2). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 695 néző, MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a 32 közé jutásért, vezette: dr. Csonka.

Haladás VSE: Horváth B. - Czuczi, Varga Cs., Vigh G., Tarján – Horváth M., Szakály A. (Dezamits, 78.), Jancsó (Hári, 58.), Horváth A. (Likerecz, 78.) - Fehér D.(Árvay, 58.), Szenczi B. (Tompek, 69.). Vezetőedző: Szenczi Imre.

PUSKÁS AKADÉMIA: Pécsi – Maceiras, Golla, Szolnoki, Brandon (Vitályos, 77.) – Plsek (Nissila, 55.), Kocsis D. (Soisalo, 55.), Duarte, Puljic (Colley, 68.) – Levi (Mondovics, 68.), Kerezsi. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gólszerzők: Golla (3.), Puljic (12.), Plsek (50.), Kerezsi (63.), Nissila (70.), Mondovics (76.), Nissila (83.).

A 3. percben Levi jobb oldali szögletét Golla hét méterről a jobb sarokba fejelte (0-1). Ahogy az várható volt, a vendégek futballoztak fölényben, a szombathelyiek jobbára védekeztek. A 12. percben Kerezsi robogott el a bal szélen, centerezését Puljic hat méterről a kapu közepébe helyezte (0-2). Zsinórban dolgozták ki a vendégek a helyzeteket – a félidő derekára akár négy-öt góllal is vezethettek volna. Ám a vasiak kapusa, Horváth Bendegúz remekül védett és a vasiak is vezettek néhány formás támadást – nem adták olcsón a bőrüket.

Szünet után egy bal oldali beadásra a kapus rosszul jött ki, a hosszún érkező Plsek nyolc méterről a kapuba lőtt (0-3). A 63. percben Levi jobbról belőtt labdáját Kerezsi három méterről a léc alá vágta (0-4). Nem állt le a Puskás Akadémia. A 70. percben Colley passzát Nissila 11 méterről a bal sarokba vágta (0-5). Hat perc múlva Mondovics lőtt óriási gólt a bal felső sarokba (0-6). Aztán a csereként beállt Nissila is megszerezte saját maga második, csapata hetedik gólját (0-7).

A Hali-szurkolók jóvoltából remek hangulatú mérkőzésen a Puskás Akadémia ilyen arányban is megérdemelten nyert és jutott a legjobb 32 közé. A Haladás VSE végig jól küzdött, ám nem tudta eltüntetni a kétosztálynyi különbséget.

Szenczi Imre: - Ez a közönség nem ezt érdemli Szombathelyen, végig fantasztikusak voltak szurkolóink. Noha már az első félidőben még több góllal is vezethettek volna a felcsútiak, de én mind támadásban, mind védekezésben elégedett voltam a csapatommal. A második félidőre viszont szétestünk, azért ne felejtsük el, a Puskás Akadémia más "kávéház". Viszont voltak jó periódusaink, amelyekből az NB III.-ban eredményesek tudunk lenni.

Hornyák Zsolt: - A szombathelyiek kilencven percen keresztül példásan küzdöttek, helytálltak - komolyan is vettük ellenfelünket, hiszen egy nagymúltú klubról van szó, amelyet tisztelünk.Ami minket illet, elégedetlen vagyok a helyzetkihasználással és azzal, hogy sokszor lesen maradtunk. Viszont örülök annak, hogy a fiatal Mondovics Kevin jól szállt be és a többi csere is jól futballozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában